Topgolf

Late winst Van Driel, Meekers haalt cut bij debuut

Met drie late birdies voorzag Darius van Driel zijn derde ronde in de Betfred British Masters toch nog van wat kleur. Romy Meekers en Pasqualle Coffa haalden op een lastige baan tegelijkertijd de cut in het Zuid-Afrikaans Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na de schifting op donderdag, had Nederland nog maar één ijzer in het vuur op The Belfry. Darius van Driel verzekerde zich met een goede finish van een langer verblijf in Sutton Coldfield en mocht op 'moving day' de baan in met voormalig KLM Open-kampioen Ashun Wu. En waar de ontketende Chinees (-6 op vrijdag) als een raket het leaderboard bestormde, lukte het de Nederlandse nummer 3 lange tijd niet echt het gaspedaal in te drukken. Naast twee bogeys en een birdie verschenen er veelal pars op Van Driels kaart, tot hij opnieuw een eindsprintje inzette. Met drie birdies op zijn laatste zes holes verzekerde de Zuid-Hollander zich van een ronde 70 (-2) en een handvol plaatsen winst (T43).

Pepperell pakt de kop

Toen Van Driel voor zijn kaart tekende, moesten de laatste groepen nog aan hun derde rondgang beginnen. Toch hadden er al een paar spelers stevig huisgehouden, wat veel beloofde voor de latere starters. De ronde van de dag kwam op naam van Edoardo Molinari (-8 voor -9 totaal), maar het is na 54 niet deze ervaren Italiaan leidt. Dat is door een afsluitende birdie Eddie Pepperell (-10), voor een groepje van zes golfers op -9. Ook tournament host Danny Willett (-7) heeft nog alles om voor te spelen.

Leaderboard

Ladies European Tour

Met het Big Green Egg Open in het vooruitzicht, zien we de komende weken ook weer enkele Nederlandse golfsters in actie op de Ladies European Tour, dat deze week het seizoen aftrapt in Zuid-Afrika. In de Investec South African Women's Open, dat ook meetelt voor de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour, houden Romy Meekers en Pasqualle Coffa (foto) de Nederlandse eer hoog.

Meekers en Coffa verder

En dat doen beide speelsters vooralsnog naar behoren, want allebei haalden ze het weekend op Westlake Golf Club. Op deze baan was het vrijdag opnieuw lastig spelen. Meekers en Coffa kwamen allebei op een totaal van +9 uit en bij binnenkomst stonden zij daarmee net onder de streep, maar in de loop van de middag werden deze scores alleen nog maar beter. Met name voor neo-prof Meekers is het halen van de cut een bijzondere prestatie, dit is immers pas haar eerste toernooi op de Ladies European Tour.

Dat iedereen het zwaar had, was terug te zien aan de scores. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er niet één speelster meer onder par voor het toernooi. Op level par was de leiding in handen van de Zuid-Afrikaanse Nicole Garcia, met drievoudig winnares Lee-Anne Pace en de Duitse Leonie Harm op +1

Leaderboard

Livebeelden van het toernooi zijn deze week te zien op het YouTube-kanaal van de Ladies European Tour