Topgolf

Nederlanders worstelen op The Belfry

De drie Nederlanders die deze week actief zijn in de Betfred British Masters, hebben op de openingsdag nog niet echt hun draai weten te vinden op The Belfry. Darius van Driel (+2), Wil Besseling (+5) en Lars van Meijel (+5) kwamen alle drie boven par uit.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Op The Belfry was het voor de golfers voor de verandering al op woensdag showtime, om de spelers die hierna direct naar Amerika doorreizen voor het PGA Championship tegemoet te komen. Echt veel wind ontbrak op de baan in de buurt van Birmingham, maar dat betekende niet dat de golfers een gemakkelijke eerste dag te wachten stond. Dit ondervonden ook de drie Nederlanders al snel. Darius van Driel bracht het er nog het beste vanaf. In de vroege ochtend als allereerste gestart, kwam hij tot drie birdies en vijf bogeys voor een 74 en +2. Uren later toen iedereen binnen was, hield dit hem nog net in de top-100 van het leaderboard.

Besseling & Van Meijel

Voor zijn twee landgenoten wordt het op de tweede dag nog wat harder knokken om het weekend te halen in de West Midlands. Zo zal Wil Besseling, net hersteld en terug van een coronabesmetting, op vrijdagochtend iets speciaals nodig hebben om zichzelf te verzekeren van nog twee rondes golf. Onderweg maakte hij drie birdies, maar ook zes bogeys en een dubbel-bogey voor +5. Op diezelfde score vinden we Lars van Meijel na 18 holes terug.

Schwab alleen aan kop

Vanuit de ochtendgroepen hield de -6 van Matthias Schwab stand bovenaan het klassement. De 26-jarige Oostenrijker kreeg om voor hem onduidelijke redenen geen uitnodiging voor het PGA Championship terwijl een aantal spelers lager dan hem geklasseerd wél welkom zijn op Kiawah Island, maar van die domper leek hij op de openingsdag weinig last te hebben op The Belfry. Calum Hill uit Schotland volgt op één slag van Schwab, nog voor een grotere groep met daarin onder anderen Bernd Wiesberger op -4.

Leaderboard