Big Green Egg Open

3x Oranje in de top-15 Big Green Egg Open

Voor bijna alle Nederlandse deelnemers is de openingsdag van het Big Green Egg Open naar wens verlopen. Dewi Weber is op de derde plaats de beste landgenote, terwijl ook Zhen Bontan en Pasqualle Coffa het eerste Nederlandse LET-toernooi in de top-15 openden.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dewi Weber zette op maandag na bijna drie jaar in Amerika eindelijk weer eens voet op Nederlandse bodem. Heel lang had ze op een druilerige Rosendaelsche Golfclub echter niet nodig om te acclimatiseren, want na een paar pars verscheen daar vanmiddag al vroeg de eerste birdie op de kaart. Het was het begin van een prima ronde, waarin de Groningse uiteindelijk tot 69 kwam voor -3. Weber, die dit seizoen wederom op de Symetra Tour speelt en Anne van Dam achterna wil, bevindt zich na dag 1 in de top-3 van het leaderboard. Bekijk hieronder de reactie van de Nederlandse nummer 2 na een 'solid' ronde golf.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bontan en Coffa

Al vanaf de vroege ochtend kwam het bij vlagen met bakken uit de lucht boven Arnhem, maar dat deerde Zhen Bontan niet. Na 18 holes waarin ze tot drie birdies en twee bogeys kwam, staat ze er op het leaderboard gewoon bij op -1. “Onder par, dan weet je dat je oké zit”, bevestigde de 23-jarige speelster na afloop. En dat bleek, het leverde haar aan het einde van de dag de 13de plek op. ,,Met de spanning viel het wel mee voor de start. Ik ga gewoon lekker spelen en dan zien we wel wat eruit komt.” Bontan is lid van de Utrechtse Golfclub De Pan, dus misschien was het geen toeval dat ze het vandaag meteen goed deed. “Bosbanen liggen me altijd wel lekker, maar deze is wel weer een stuk anders dan De Pan.” Bontan wordt op -1 overigens vergezeld door Pasqualle Coffa, die met een birdie wist te eindigen. De Brabantse wist het daarmee net wat beter te doen dan de twee gevestigde LET-namen in haar flight.

Amateurs houden zich staande

Ook de Nederlandse topamateurs bleven ferm overeind op de openingsdag in lastige condities. Lauren Holmey (18) bracht in de ochtend een keurige 73 binnen voor +1 en datzelfde deed Anne-Sterre den Dunnen (17) enkele uren later. Neo-prof Romy Meekers kende een mindere openingsdag, voor haar bleef het bij +5.

Kyriacou on top

De leiding is na 18 holes Big Green Egg Open in handen van een van de nieuwe topspeelsters van de Ladies European Tour. De Australische Steph Kyriacou (20) wist in totaal acht birdies te vinden en staat op -6 twee slagen voor op haar naaste belager uit Engeland. De grote internationale blikvanger, Emily Kristine Pedersen, is op +2 nog niet terug te vinden in de bovenste gelederen.

Leaderboard

Bekijk hieronder de eerste aflevering van 'GOLF.NL LIVE'

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET NGF