Topgolf

Van Dam uitgeschakeld in PGA Championship

De beste speelster van Nederlander is er niet in geslaagd om de cut te halen in het derde major van het jaar. Met rondes 77-79 zwaait Van Dam vroegtijdig af in het KPMG Women's PGA Championship en heeft zich daardoor definitief niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De reeks van teleurstellende resultaten duurt voort voor Anne van Dam. Op de Highlands Course van de Atlanta Athletic Club speelde Van Dam tweemaal ruim boven par en had ze na 36 holes +12 en een missed cut achter haar naam staan in het derde major van het jaar. 

 

Op vrijdag speelde ze de eerste negen holes in 39 slagen dankzij een double bogey, twee bogeys en een birdie. Op de tweede negen speelde ze nagenoeg identiek met een extra bogey op de slothole voor een 79 (+7). Na twee rondes gaan de top-70 plus ties door maar Van Dam voldeed niet aan die eis met een 140ste plaats.  

 

De in Arnhem geboren golfster sprak kort geleden met GOLF.NL over haar tegenvallende resultaten en het harde werk dat ze verricht met coach Sean Foley. 'Dingen veranderen kost tijd, maar ik ben positief verrast over de progressie die ik nu al onder Sean heb gemaakt. Mijn spel van tee tot green heeft nog nooit zo goed gevoeld', aldus Van Dam. Klik hier voor het volledige interview

 

Niet naar Tokio

 

De uitschakeling betekent ook dat Anne van Dam er niet in is geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar. Van Dam moest aankomende maandag in de top-36 van de olympische ranking staan (nu 38) én in de top-100 van de wereld (nu 116) om naar Tokio te mogen. Sportkoepel NOC*NSF houdt vast aan die strikte eisen. Joost Luiten en Wil Besseling zijn daar bij de mannen de dupe van geworden (lees hier meer).

 

Korda aan kop na 63

 

Dankzij een fabelachtige ronde in 63 slagen - met zes birdies op rij op de tweede negen - gaat Nelly Korda aan kop halverwege het KPMG Women’s PGA Championship. Na de Amerikaanse op -11 volgt Lizette Salas op -10. Drie speelsters achtervolgen op -7. 

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA