Topgolf

Van Dam via achterdeur naar huis

Na twee teleurstellende dagen golf heeft Anne van Dam de cut gemist in Michigan. Met een paar late birdies toonde ze nog veerkracht, maar kwam ze niet meer uit de onderste regionen van het leaderboard.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam wist na 18 holes al dat het een lastig verhaal zou gaan worden op de privébaan van Blythefield Country Club. Om de cut nog te halen zou ze in de ochtend minstens zes slagen moeten winnen, maar dat lag met haar huidige vormpeil niet in de lijn der verwachting. Helaas ging het in Michigan al snel van kwaad tot erger voor de Nederlandse nummer 1, die vier slagen inleverde op haar eerste vijf holes. Aan het einde van de ronde toonde Van Dam dan wel weer karakter door met drie birdies in haar laatste vijf holes af te sluiten. Zo had ze nog enigszins iets positiefs om zich aan vast te houden, maar op +5 verliet ze de Meijer LPGA Classic alsnog via de achterdeur.

En dus komt het ook allemaal op volgende week aan, wil Anne nog aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF kunnen voldoen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. In het Women's PGA Championship, een major, is niets minder dan een topklassering gevraagd voor een ticket naar Tokio. 

Maguire drie slagen los

Van de vier leiders na dag 1, is voorlopig alleen Leona Maguire overgebleven bovenaan het leaderboard. Mede dankzij een eagle en ook nog eens acht birdies, verbeterde de Ierse haar eerdere 65 met een 64 om naar -15 te gaan. Vanaf  'pole position' begint ze met een voorsprong van drie slagen aan het weekend in Michigan.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

US Open

Als we zouden zeggen dat het US Open weleens de major-doorbraak van een 48-jarige Engelsman kon gaan worden, gaat de gedachte misschien meteen naar (eindelijk) Lee Westwood. Nee, we hebben het over Richard Bland. Een kleine 500 toernooien had hij nodig om eindelijk te winnen op de European Tour en nu lijkt 'Blandy' het licht te hebben gezien. Hij deelt de leiding op -5 met Russell Henley, die door een bogey op 18 terugzakte naar dezelfde score. Het Amerikaans-Engelse tweetal heeft halverwege een minimale voorsprong op Louis Oosthuizen en Matthew Wolff, en er liggen nog veel meer kapers op de kust in San Diego. Het belooft een spannend weekend te worden op de kliffen van Torrey Pines!

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA