Topgolf

Van Dam wederom in achterhoede

Ook in de Meijer LPGA Classic heeft Anne van Dam nog niet de vorm kunnen vinden. Vanuit de achterhoede moet ze morgen laag gaan, wil ze nog kans maken op het weekend en belangrijke punten voor Tokio.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voor Anne van Dam draait het deze weken niet alleen om de 'Globe Points' voor de jaarranking, maar vooral om plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Inclusief deze Meijer LPGA Classic heeft ze nog twee toernooien om aan deze deadline te voldoen, maar het lijkt er sterk op dat het volgende week in het Women's PGA Championship moet gaan gebeuren voor haar olympische droom. In Michigan viel het tijdens de openingsronde namelijk wederom niet mee voor Van Dam. Met name op haar tweede negen zakte de Arnhemse flink weg op de Blythefield Country Club, door een dubbel-bogey en ook nog eens twee bogeys. Vanaf +4 en T135 staat ze morgen voor een zware taak.

Tegelijkertijd werd er door andere vrouwen dan weer wel flink gescoord. Vier speelster staan bovenaan op -7, met bij elkaar slechts twee genoteerde bogeys. Een Ierse (Leona Maguire), Japanse (Nasa Hataoka), Engelse (Charley Hull) en een Amerikaanse (Lauren Stephenson) leiden voorlopig de dans. 

Leaderb

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

US Open

Aan de Amerikaanse westkust kon het US Open pas echt beginnen na een onderbreking van anderhalf uur door de mist. Door die vertraging kwamen een aantal spelers aan het einde van de dag weer in de knel. Zo ook één van de leiders, Louis Oosthuizen (-4). De goedlachse Zuid-Afrikaan moet vrijdagochtend nog even terugkomen voor het restant van zijn openingsronde, om vervolgens meteen door te gaan voor zijn tweede. Russell Henley kon zijn 67 wel al binnenbrengen voor dezelfde score. Het tweetal wordt op de hielen gezeten door Francesco Molinari en Rafa Cabrera Bello (-3), terwijl ook Brooks Koepka, Xander Schauffele, Hideki Matsuyama en Jon Rahm (allen -2) de basis legden voor een goede week op Torrey Pines.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA