Topgolf

Geen herstel Besseling en Luiten

Wil Besseling en Joost Luiten hebben in de slotronde van de Scandinavian Mixed geen winst meer geboekt. Beide heren eindigden op een teleurstellende plaats in de middenmoot van het veld.

De eerste editie van de Scandinivian Mixed heeft geen oranje glans gekregen. Na zaterdag was al duidelijk dat er veel moest gebeuren voor een topnotering, en op zondag wisten zowel Wil Besseling als Joost Luiten niet onder par te spelen.

Besseling liet na een langzame start (+3 na 5 holes) een 74 (+2) noteren terwijl Luiten niet verder kwam dan een 75 (+3) - mede dankzij een dure triple bogey 6 op de par-3 8ste. 

In het eindklassement eindigt Besseling uiteindelijk op de gedeeld 33ste plaats met een score van -6 na 72 holes. Luiten eindigt op -3, terwijl hij na 36 holes nog -12 achter zijn naam had staan, en moet het doen met een teleurstellende gedeeld 46ste plaats. 

Caldwell eerste winnaar uniek toernooi

De zege in Göteborg ging naar Jonathan Caldwell. De routinier uit Noord Ierland noteerde een schitterende 64 (-8). Op de 18de had Adrian Otaegui een putt voor par om naast Caldwell op -17 te komen, maar de Spanjaard faalde en werd alleen tweede in dit bijzondere toernooi.

Uniek aan het Scandinavian Mixed was dat er geen afzonderlijke klassement was voor de 78 mannen en de 78 vrouwen in het toernooi, ze streden om dezelfde prijzenpot van een miljoen euro. Het Scandinavian Mixed is een initiatief van de Zweedse golficonen Annika Sörenstam en Henrik Stenson.

Alice Hewson werd de beste vrouw in het klassement met een knappe 3de plaats. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Daan Huizing 18de op Challenge Tour

Twee weken na zijn zege is Daan Huizing op de 18de plaats geëindigd in de Challenge de Cadiz. Robbie van West miste de cut. De Belgen kunnen blij zijn: Kristof Ulenaers was niet te stoppen en won van start tot finish met een score van -19 de titel, vijf slagen minder dan de runner-up.

Leaderboard

Meekers en Coffa 15de op LET ACCESS

Romy Meekers en Pasqualle Coffa zijn allebei op de 15de plaats geëindigd in het Montauban Ladies Open. Zhen Bontan eindigde op de 21ste plaats. Amateur Mayka Hoogeboom eindigde op de 74ste plaats terwijl LIzzy Peeters de cut miste. NB: Dewi Weber speelt op dit moment haar laatste ronde in het Island Resort Championship op de Symetra Tour. 

Leaderboard

Porsius 4de op Alps Tour

Davey Porsius is als beste Nederlander op de 4de plaats geëindigd in het Open de la Mirablle d'Or op de Alps Tour. Vince van Veen werd 16de in Metz.

Leaderboard