Topgolf

Luiten keihard onderuit in de wind

Joost Luiten is in de derde ronde van de Scandinavian Mixed ver weggezakt. Wil Besseling daarentegen maakte in de harde wind een mooie sprong in het klassement.

Joost Luiten viel in de stormachtige wind die tijdens de derde ronde over de Vallda Golf & Country Club bulderde heel ver terug van de tweede naar de gedeelde 27ste plaats in de Scandinavian Mixed. Dieptepunt in zijn ronde in 78 slagen was de dubbel bogey op de par-3 8ste hole. Luiten eindigde links van de green en putten was geen optie want tussen de vlag en zijn bal lag een smal beekje. Voor de zoveelste keer werd duidelijk dat het chippen de achilleshiel is van de zesvoudig winnaar op de European Tour. Hij raakte met de wedge eerst de grond, de bal ging een paar meter vooruit en hobbelde pijnlijk de hindernis in. De volgende chip was wel perfect, maar de 5 die op de scorekaart genoteerd moest worden was er niet minder kostbaar om. Ook op de par-3 15de maakte Luiten, die de eerste 36 holes zonder een enkele bogey had afgewerkt, een dubbel. Daarnaast kwamen er nog vijf bogeys op de kaart en drie birdies.

Besseling stijgt

Wil Besseling leek op weg een heel mooie sprong te maken in het klassement, maar ook hij (gestart op hole 10) ging in de fout op hole 8 met een dubbel bogey. Gisteren maakte de Noord-Hollander zelfs een quadruple bogey 7 op die gevaarlijke par-3. Besseling maakte ook een dubbel op hole 2 en nog twee bogeys. Maar hij zette daar ook een achttal birdies tegenover voor een ronde 70 (-2) en dat was in de harde wind alsnog voldoende om met een totaal van -8 te stijgen naar de gedeelde veertiende plaats, op slechts vier slagen van de leiders. 

Vier leiders

Bovenaan het leaderboard is het razend spannend. Rhys Enoch, Jason Scrivener, Caroline Hedwall en Alice Hewson delen de koppositie op -12. Twee mannen en twee vrouwen dus en dat is mooi in een mixed event. Achter de vier leiders delen vijf spelers plek vijf met een slag achterstand. Het belooft zondag dus een heel boeiende ontknoping te worden in de eerste editie van dit bijzondere toernooi.

Uniek aan het Scandinavian Mixed is dat er geen afzonderlijke klassementen zijn voor de 78 mannen en de 78 vrouwen in het toernooi, ze strijden om dezelfde prijzenpot van een miljoen euro. Ook zijn er voor zowel de mannen als de vrouwen punten te verdienen voor de diverse ranglijsten. Het Scandinavian Mixed is mede op touw gezet door de Zweedse golficonen Annika Sörenstam en Henrik Stenson.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.