Topgolf

Tweede plek voor Van Driel in Hamburg

Nederland moet nog even wachten op zijn vijfde winnaar op de European Tour, maar wat kwam Darius van Driel op maandag dichtbij. Twee slagen achter winnaar Marcus Armitage eindigde hij het Porsche European Open uitstekend als tweede. Ook Joost Luiten en Wil Besseling kwamen in de top-20 uit.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Darius van Driel stond na twee rondes golf uitstekend gepositioneerd en mocht op de slotdag vanuit de laatste groep de jacht op zijn allereerste European Tour-zege openen. Om in de race te blijven werd er aanvankelijk wel het nodige van zijn korte spel gevraagd door de baan van Grean Eagles, want met name bij de slagen naar de green stond het vizier aan het begin van de slotdag nog niet altijd op scherp. Gelukkig voor de Leidschendammer doet hij  het dit seizoen echter goed als het gaat om 'scrambles' en kwam hij de eerste holes met een enkele bogey door.

Van Driel komt op stoom

De goede saves deden het vertrouwen van Darius ongetwijfeld goed, want daarna kwam hij steeds meer 'in the zone'. Bij de eerste kans die hij zichzelf gaf op 7 was het meteen prijs, om vervolgens op 9 niet toe te slaan maar de lastige par-4 erna wel. Hij maakte hier pas de tweede birdie van de dag, de enige andere kwam van Wil Besseling. Toen Van Driel ook op 11 een slag oppakte, bracht hem dat op -6 solo naar de tweede plek en werd duidelijk dat hij een plek in het US Open voor het grijpen had. De te korte afslag op 14 hielp zijn kansen op dat ticket daarentegen niet. 'Go', riep de Zuid-Hollander, voordat hij zijn bal in het water zag belanden. Ook hierdoor liet hij zich echter niet uit het veld slaan. Vanuit de dropzone redde hij nog bogey, gevolgd door een 'bounce-back birdie' om als nummer 3 in de strijd te blijven.

Nét niet naar US Open

Met nog twee holes te spelen bedroeg Van Driels achterstand op leider in het clubhuis Marcus Armitage (-8) twee slagen, terwijl flightgenoot Matthew Southgate tussen de twee in de grootste uitdager was op -7. Toen die laatste nat ging op 18, wist Armitage dat het binnen was. Voor het eerst in zijn carrière won Armitage op de European Tour. "Twintig jaar geleden overleed mijn moeder en sinds die dag heb ik hiervan gedroomd. Vandaag is een mooie dag, ik weet zeker dat ze trots zou zijn", reageerde een emotionele Armitage. Voor Van Driel was er nog de tweede plek, een uitstekende evenaring van zijn beste resultaat op het hoogste niveau. Helaas liep hij zijn majordebuut later deze maand in Amerika wel net mis. Twee plekjes (en wellicht één extra birdie) kwam hij tekort op de mini-ranking over de voorbije drie toernooien.

Luiten en Besseling top-20

De Nederlandse driekleur was op het leaderboard van het Porsche European Open sowieso goed vertegenwoordigd, want liefst drie landgenoten eindigden in de top-20. Joost Luiten  wist zich met een afsluitende birdie een ronde 70 binnen te brengen en kwam uit op T11. Op -2 had hij over 54 holes één slag minder nodig gehad dan Wil Besseling. Voor hem was er T18.

Leaderboard