Topgolf

Van Driel en Besseling klimmen op Galgorm

Een goede dag voor Darius van Driel en Wil Besseling in Noord-Ierland en in Tokio gaat de Amerikaan Xander Schauffele na twee dagen aan de leiding in het Olympisch golftoernooi. Maar local hero Hideki Matsuyama ligt op de loer.

Het was een goede dag voor de Nederlanders in het ISPS HANDA World Invitational in Noord-Ierland. Darius van Driel viel het meest op met een ronde 65 (-5), een ronde zonder bogeys en met een eagle op de eerste - Darius' tiende vandaag - hole (par-4). De Leidschendammer klom daardoor naar plek 15 in het klassement en legde de basis voor een mooi weekeinde. De achterstand op koploper Daniel Hillier - die met 62 heel laag scoorde in de tweede ronde - bedraagt zes slagen.

Besseling & Van Driel

Ook Wil Besseling deed het op Galgorm Castle & Massereene, waar tegelijkertijd ook een toernooi van de Ladies European Tour wordt gespeeld, nog een stuk beter dan gisteren: twee slagen beter om precies te zijn. Hij steeg een kleine twintig plaatsen en net de top-20 in. Met -4 heeft ook hij nog volop uitzicht op een topklassering. Het enige minder goede nieuws was er voor Lars van Meijel. Ook hij dook vandaag ondanks vier bogeys onder par (69), maar het was net niet genoeg om de cut te halen. Hij kwam een slag tekort.

Reactie Van Driel

Van Driel was na zijn ronde tevreden. 'De baan speelt wat makkelijker dan voorgaande jaren. Vanwege de aanwezigheid van de dames is de rough wat minder zwaar en zijn de pinposities wat makkelijker. Maar niettemin was dit een goede ronde. Die was na de eerste dag ook nodig. Ik ben blij om in deze positie het weekeinde in te gaan.'

Leaderboard  

Olympische Spelen

Na een eerste dag met veel verrassingen meldden vandaag enkele topspelers zich bovenaan het leaderboard, dat na gisteren nog werd aangevoerd door de al jaren in Amerika woonachtige Oostenrijker Sepp Straka. De omstandigheden op de Kasumigaseki Country club waren lange tijd best goed, maar aan het einde van de dag maakte de dreiging van onweer toch een vroegtijdig einde aan de ronde van onder meer de Japanner Hideki Matsuyama. De winnaar van The Masters eerder dit jaar en in eigen land op handen gedragen, stond na 16 holes op -6 voor de dag en op -8 voor het toernooi. Daarmee was hij al flink gestegen naar een gedeelde derde plaats, de plek ook waar Straka na een ronde in level par naar was teruggezakt.

Schauffele

Boven de Oostenrijker en de Japanner - op -8 in het gezelschap van de Chileen Mito Pereira en de Zweed Alexander Noren - staan nog twee spelers. De Mexicaan Carlos Ortiz bezet voorlopig de tweede plaats met -10, maar nog meer wordt verwacht van Xander Schauffele. Schauffele, die al vaak bij majors werd gerekend tot een van de favorieten, tekende met 63 slagen voor de beste ronde van de dag. De Amerikaan heeft een slag voorsprong op de Mexicaan. Ook een opvallende naam toch in de top-10 is die van Rory McIlroy. De Noord-Ier die in Japan voor het gezamenlijk team van Ierland uitkomt, staat op -7 zeker nog in kansrijke positie, net als zijn teamgenoot Shane Lowry.

De Belgen

Thomas Pieters, die aan de vooravond van het toernooi klaagde over koorts en hoofdpijn maar een goede eerste dag had, viel in ronde twee ver terug door een ronde in 76 slagen (+5). Beste Belg is nu Thomas Detry met -5 op een vijftiende plaats.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.