Topgolf

Luiten neemt vroeg afscheid van The Open

Louis Oosthuizen leidt nog altijd in het 149ste Open Championship. Een allesbehalve fitte Joost Luiten verlaat Royal St. George's na 36 holes door de achterdeur. In Finland stijgt Pasqualle Coffa heel knap naar de top-3.

Luiten verliet vandaag Royal St. George’s door de achterdeur. Gisteren verklaarde hij tegenover GOLF.NL dat de pijp een beetje leeg was. Hij zette vandaag wel een beduidend betere score neer dan in de openingsronde, maar het was bij lange na niet genoeg om in het weekend te mogen spelen. Twee birdies en drie bogeys waren de oogst naast vijftien keer par: +1 voor de dag en +7 voor het toernooi.

Batterij opladen

"Ik speelde beter dan gisteren, een ronde 71 was het slechtste wat ik kon maken want ik miste veel korte putts voor birdie", aldus Luiten die aangaf voorlopig rust te nemen. "Ik ga pas over een week of vier weer spelen. Ik was fysiek vandaag wat beter dan gisteren, maar ik voel al een tijd dat mijn lichaam rust nodig heeft. In het begin van het jaar gleed ik uit in in de sneeuw en heb ik een spuit in mijn schouder moeten laten zetten. In Tenerife (begin mei) kreeg ik dat gedoe met mijn darmen en nu heb ik last van mijn rug. Zo door blijven spelen is zinloos. Ik ga de batterij opladen en waarschijnlijk in Tsjechië (19-22 augustus) weer spelen."

Nog steeds Oosthuizen

Louis Oosthuizen gaat ook na de tweede ronde van het 149ste Open Championship aan de leiding. Net als gisteren kon er goed gescoord worden omdat het niet hard waaide en de baan van Royal St George's nog steeds vrij zacht speelt. Oosthuizen die in september naar het Dutch Open komt, voegde aan zijn eerste ronde 64 (-6) een 65 toe. De 129 slagen die hij nodig had is een nieuw 36 holes record in The Open. De 38-jarige Zuid-Afrikaan die The Open in 2010 won en dit jaar tweede werd in het US PGA Championship en het US Open, heeft met zijn totaal van -11 een voorsprong van twee slagen op Colin Morikawa. De 24-jarige Amerikaan die in 2020 zijn eerste major veroverde in het US PGA, kwam in de ochtend tot een fraaie 64 met een bogey en zeven birdies. Jordan Spieth, winnaar van The Open in 2017 op Royal Birkdale, staat met -8 op drie slagen van Oosthuizen. Dustin Johnson, tweevoudig majorwinnaar en de nummer-1 van de wereld, deelt de vierde plaats met landgenoot Scottie Schaffler en de Zuid-Afrikaan Dyan Fritteli. 

Hole-in-one

Brooks Koepka en John Rahm herstelden zich van een matige eerste ronde en gaan op -5 ook kansrijk het weekend in. Johannes Veerman, spelend voor Amerika maar ook in het bezit van een Nederlands paspoort, haalde na een ronde 68 ruim de cut. Veerman begint de derde ronde zaterdag met -2 op de gedeelde 31ste plaats. De boomlange Jonathan Thomson (2.07 m) maakte op hole 16 de eerste hole-in-one in het toernooi.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Derde plaats Coffa

Pasqualle Coffa doet het geweldig in het Gant Ladies Open in Finland. Op de heel lastig spelende baan van Aura Golf in Turku kwam de Brabantse tot een keurige ronde gelijk par 71 met drie birdies en drie bogeys. Gisteren kwam Coffa tot diezelfde score en na 36 holes staat ze op een prachtige gedeerde derde plaats, slechts twee slagen achter koploopster Matilde Castren (-2). Diksha Dagar uit India is alleen tweede met -1.  

Romy Meekers

Romy Meekers verbeterde haar score van dag 1 (77), vandaag met vijf slagen. Een ronde 72 met vijf bogeys, twee birdies en een eagle op hole 17 brengt de Nederlandse op +7, ruim voldoende om de cut te halen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.