Topgolf

Dewi Weber: morgen alle remmen los!

Op de derde dag van het Big Green Egg Open keerde Dewi Weber terug in de top-10. Het toernooi winnen lijkt er niet meer in te zitten. Het gat met de twee leiders bedraagt al 9 slagen.

Weber evenaarde vandaag haar score van de eerste dag: 69 slagen (-3). Maar ze was minder tevreden over haar spel dan na haar openingsronde. ‘De score was goed, maar het spel zeker niet. Ik moet dus weer even naar de driving-range om te sleutelen’, zei ze direct na haar ronde.

Superronde

Hoewel Weber flink opschoof in het klassement en nu gedeeld zevende staat, lijkt de titel ver weg. De Australische Stephanie Kyriacou en de Finse Sanna Nuutinen gaven elkaar vandaag, zij aan zij, geen duimbreed toe. Beide speelsters liepen een superronde in 65 slagen (-7), de beste rondes van de dag.
Daardoor gaapt er een kloof van vier slagen tussen het tweetal op -13 en de eerste belager, de Thaise Atthaya Thittikul. Weber staat op -4 voor het toernooi. ‘Morgen moet ik alle remmen losgooien, dat is het enige wat ik doen. En dan zie ik wel welk resultaat me dat oplevert.’

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Pasqualle Coffa

De andere Nederlandse nog in het toernooi, Pasqualle Coffa, had een iets minder dag. Voor de Brabantse leek de schade lang nog beperkt te blijven, maar een bogey op de laatste hole wierp haar toch uit de top-30. Met een goede slotronde kan Coffa, die niet elke week op de European Ladies Tour mag spelen, morgen op de laatste speeldag toch nog voor een fraai slotakkoord tekenen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET