Topgolf

Luiten grossiert in 'parren' op slotdag

Na een consistente slotronde zit het eerste toernooi van 2021 voor Joost Luiten erop. In het Abu Dhabi HSBC Championship eindigt hij na twee goede en en twee iets mindere dagen in de top-40.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Na twee goede dagen, die Luiten naar een plek in de top-20 stuwden, viel de Nederlander zaterdag wat terug na zijn minste ronde (+2) van de week, zijn enige ronde ook boven par. Die positie kon hij op de slotdag niet echt meer verbeteren. Na een birdie op hole 2 was de koek op. Luiten maakte vandaag maar liefst 17 keer een par op de Abu Dhabi Golfclub. Een bewijs van weinig verval in de ronde, maar geen score waarmee hij zich opwerkte in het klassement. 'Drie redelijke dagen hier', concludeerde Luiten zelf. 'Gisteren duurde de ronde twee holes te lang en die twee holes kwamen hard binnen.' Uiteindelijk eindigde Luiten als gedeelde 35ste in het eerste toernooi van het jaar.

Tyrrel Hatton

De overwinning in Abu Dhabi ging naar Tyrell Hatton. De Engelsman had nog een foutloze slotronde met zes birdies in zich en dat was iedereen veel te machtig. Ook Rory McIlroy, die met een slag voorsprong op Hatton aan de laatste 18 holes was begonnen, maar vandaag niet verder kwam dan een ronde in level par. De Noord-Ier werd in het klassement ook nog gepasseerd door de Australiër Jason Scrivener, die net als Hatton met 64 slagen het toernooi afsloot. 

 

Voor Hatton was het al de vierde zege in een toernooi van de Rolex Series. Het leverde hem een overwinningspremie van bijna 1,1 miljoen euro op.

Eindstand

Humor met een boodschap

In de eerste week van het seizoen liet het social media-team van de European Tour ook weer direct van zich horen. Met een uiterst vermakelijke video werd op humoristische wijze aandacht geschonken aan de soms ongewenste maar menselijke uitbarstingen van de spelers tijdens toernooien. Met hoofdrollen voor de altijd kalme Tommy Fleetwood, Ian Poulter, Henrik Stenson, Matt Wallace, Eddie Pepperel en Tyrrel Hatton. Grappig was ook dat Tyrrell Hatton en Matt Wallace deze week zich op enkele momenten  in de baan ook echt hun frustratie inhielden en met een opgestoken duim refereerden aan geleerde lessen...