Topgolf

Solide Luiten is tien uit tien

Een eagle, vier birdies, één bogey en heel veel pars, dat is na twee rondes de oogst van Joost Luiten in het Abu Dhabi HSBC Championship. Met -5 blijft hij goed meedoen en haalt hij bovendien zijn tiende cut in tien deelnames.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Vlak nadat hij zijn gisteren afgekapte openingsronde (69 voor -3) in de boeken had gebracht, werd Joost Luiten vanochtend alweer op de eerste tee verwacht. Daar ging de Nederlander voortvarend van start met birdie, een score die hij ook noteerde op de daaropvolgende langste hole van de Abu Dhabi Golf Club lukte. Vervolgens vond Joost een aantal pars, voordat hij met een nieuwe birdie op 7 de top-3 in dook.

Verraderlijke wind

Na de turn gingen enkele birdieputts er net niet in en wist hij een tester op 12 te holen. De ene na de andere par bleef op de kaart verschijnen, een prestatie op zich met de verraderlijke wind die vandaag al wat eerder de kop opstak. Vlak voor het einde ondervond ook Luiten hier echter de gevolgen van, zijn eerste bogey van de week was een feit. Hij tekende voor een 70 en stond toen de hoorn geblazen werd T16 op -5 in het Rolex Series-toernooi.

Hatton loopt weg

Ook vandaag heeft niet iedereen zijn kaart vol kunnen maken in het grootste van de zeven emiraten. Van de invallende duisternis heeft Luiten ditmaal geen last, in tegenstelling tot onder anderen Tyrrell Hatton. De Engelsman deed wat Rory McIlroy niet lukte: doordrukken. Met nog vijf holes te spelen heeft hij op -12 een voorsprong van vijf slagen op vier achtervolgers, onder wie McIlroy. Justin Thomas (-1) balanceert op het randje van de cutline.

Leaderboard