Topgolf

Van Dam sluit goede dag slecht af

Anne van Dam leek dankzij een sterke tweede ronde op haar homecourse de weg naar de subtop te hebben gevonden, maar leverde al haar geboekte winst uiteindelijk weer in met een triple bogey op de laatste hole. Daardoor bevindt ze zich op +1 net buiten de top-50 bij het ingaan van het weekend.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam sloeg vanochtend al vroeg af voor haar tweede ronde in Orlando. Ze mocht vandaag beginnen op de tweede negen van 'haar' Lake Nona Golf & Country Club, waar ze gisteren een groot deel van de daarvoor opgelopen schade wist te repareren. De Gelderse longhitter hoefde zich daar vrijwel de gehele rondgang op vrijdag geen zorgen over te maken, want ze vond haar draai en maakte op de eerste par-5 die ze tegenkwam al snel een birdie.

Flinke domper

Na een reeks solide pars, zette Van Dam de weg naar boven na de turn verder in. Op holes 1, 2 en 5 werd terrein gewonnen, wat de bogey op 6 minder onoverkomelijk maakte. Maar toen moest het ergste nog komen. Op de afsluitende par-5 verscheen een 8 op de kaart, triple bogey dus, en zo finishte ze haar ronde alsnog op level par en +1 voor het toernooi. Dat bleek uiteindelijk voldoende om er in het weekend ook nog bij te zijn, maar hoe dan ook was de finish met een triple een flinke domper op uitgerekend de baan die ze zo goed kent.

Ko nog altijd bovenaan

Leider na dag 1 was Lydia Ko en zij staat ook na 36 holes nog bovenaan. De 23-jarige Nieuw-Zeelandse, net als Van Dam en nog vier andere deelnemers woonachtig op het luxe golfresort in Florida, kwam binnen op -10 en wordt op de hielen gezeten door Nelly Korda (-9) en Ryan O'Toole (-8). Tegelijkertijd liet Annika Sørenstam (+2) zien dat ze het nog altijd niet verleerd is (zie video). De Zweedse golflegende haalde 'on the number' de cut en mag haar eenmalige comeback in haar achtertuin dus met twee rondes verlengen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA