Equipment

Beste 2-Ball ooit?

Met een combinatie van verschillende technologie├źn zegt Odyssey de perfecte 2-Bal te hebben ontwikkeld: de 2-Ball uit de nieuwe 'Ten' putterlijn.
Beeld: Callaway Golf

Beeld: Callaway Golf

Een paar jaar geleden terug lanceerde Odyssey voor het eerst de 'Ten', een nieuw mallet model dat inderdaad veel weg heeft van de Spider van TaylorMade. Naast meer vergevingsgezindheid vergeleken met een blade, is een mallet vaak makkelijker op te lijnen en dat geldt zeker voor de nieuwe Ten-putters.  

Odyssey Ten putters

In 2021 is de 'Ten' terug met nieuwe clubhoofden gebaseerd op de beste technologieën van Odyssey: de 2-Ball en de Triple Track. Volgens Callaway is de Ten 2-Ball de beste 2-ball die ze ooit hebben ontwikkeld. Een gewaagde uitspraak gezien het enorme succes van de 2-Ball. Volgens Callaway is de nieuwe 2-Ball Ten 38 procent consistenter dan de originele 2-Ball. Waar het op neer komt, is dat de nieuwe versie makkelijker op te lijnen is en dankzij de hoge moment of inertia (MOI) beter presteert als je de bal niet helemaal zuiver raakt (bijvoorbeeld meer richting teen of hiel op het blad).

Odyssey Ten putters

De nieuwe putters hebben een verbeterde Stroke Lab shaft. De shaft is (7 gram) lichter, stijver en nog stabieler voor een beter tempo en een meer consistente stroke. Voor deze putters is de White Hot Microhinge Insert gebruikt om een goede en vroege rol van de golfbal te waarborgen. Kersverse Callaway speler Jon Rahm (zie onder) speelt ook sinds kort met een 2-Ball Ten. 

Jon Rahm met de 2-Ball Ten putter van Odyssey

Er zijn vijf verschillende hoofden met nog een aantal verschillende 'necks' (afhankelijk van de hoeveelheid arc in je stroke) in de Ten-lijn verkrijgbaar. Geheel toepasselijk zijn er in totaal tien verschillende Ten's.  

Odyssey Ten putters

White Hot OG

Naast de nieuwe Ten putters kwam Odyssey eerder dit jaar al met de White Hot OG putters. Onder de kreet 'Legendary Then, Iconic Now' brengt Odyssey de originele White Hot insert terug.

Odyssey White Hot OG putters

Bijna 20 jaar geleden verscheen de insert van urethaan voor het eerst en nog steeds zijn er veel (tour)spelers die zweren bij de technologie die zorgt voor een zacht gevoel en een goede rol op de bal. De nieuwe lijn bestaat uit acht verschillende modellen, waaronder de 2-Ball, #7 en Rossie:

Odyssey White Hot OG putters

Prijs 
Ten-putters: € 329 (verkrijgbaar vanaf 11 maart)
White Hot OG: €229 (stalen shaft), € 249 (Stroke Lab shaft)

Meer weten?
eu.callawaygolf.com

Lees meer over
Equipment