Equipment

Nooit meer verkeerd oplijnen?

Oplijnen bij het putten. Voor veel golfers is het nog steeds een struikelblok. Odyssey claimt met de nieuwe Triple Track putters - in combinatie met de Triple Track golfballen van Callaway - het oplijnen een stuk makkelijker te maken.
Beeld: Callaway Golf

Beeld: Callaway Golf

Wat je hierboven ziet zijn de Triple Track golfballen van Callaway en de nieuwe Stroke Lab Triple Track putters van Odyssey. Zie je de gelijkenis?

Een putter geïnspireerd op een golfbal - om het oplijnen makkelijker te maken. Dat is het idee achter deze nieuwe putters van Odyssey - en soms zegt één beeld meer dan duizend woorden:

Nooit meer verkeerd opgelijnd met Triple Track putters van Callaway? 

#1 op de Tour

Odyssey is al enige tijd de #1 putter op de wereldwijde tours. Om dat te blijven zet het merk vol in op innovatie. De inspiratie voor deze opvallende Triple Track putters komt van de gelijknamige golfbal die een tijdje geleden verscheen (en o.a. gebruikt wordt door Phil Mickelson).   

'We waren direct geïntrigeerd door de Triple Track golfbal', zegt Sean Toulon, General Manager van Odyssey. 'We begonnen gelijk lijnen te tekenen op het putterhoofd, en inderdaad, uit tests kwam naar voren dat het combineren van een Triple Track golfbal met een Triple Track putter de accuratesse bevorderde.'

Oplijnen als een straaljager

De drie opvallende gekleurde lijnen op de golfbal (verkrijgbaar op de ERC Soft en ChromeSoft) zijn overgebracht naar de bovenkant van het putterhoofd. Het principe achter deze rood-wit-blauw kleurstelling is het Vernier Hyper Acuity, een systeem dat ook op vliegdekschepen wordt gebruikt om straaljagers veilig te laten landen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze gekleurde lijnen het richten van een object makkelijker maakt. Eerst waren de golfballen aan de beurt, en nu komt daar een Odyssey putter bij.

Nieuwe Triple Track putters van Callaway

Meer weten over Vernier Hyper Acuity? Bekijk onderstaande video (tekst gaat verder onder video):

Stroke Lab

Naast Triple Track komt de Stroke Lab technologie, die vorig jaar werd geïntroduceerd, ook terug in deze nieuwe putters. Wat is Stroke Lab? In het kort gaat het om een andere gewichtsverdeling, en dat helpt volgens Odyssey bij het tempo en de consistentie in de stroke.

Er is 40 gram aan gewicht verplaatst in de shaft. 10 gram richting het clubhoofd en 30 gram richting de grip van de putter. Het zorgt voor een andere balans in de shaft, die bestaat uit graphite en een stalen punt.  

Dankzij Stroke Lab zou de lengte van de backswing, de stand van het blad bij impact en clubhoofdsnelheid consistenter zijn. Topspelers als Phil Mickelson, Xander Schauffele, Francesco Molinari en Danny Willet gebruiken allemaal een Odyssey putter met een Stroke Lab shaft. 

De Triple Track putter is er in vijf verschillende modellen. 

Nieuwe Triple Track putters van Callaway

Black

Zie je de Triple Track putters niet zitten? Er is meer, want de standaard Stroke Lab putters krijgen een aantal nieuwe modellen: Stroke Lab Black. 

Nieuwe Stroke Lab Black putters van Callaway
De putters uit deze uitbreiding van de Stroke Lab lijn hebben een zwarte PVD finish gekregen. Net als in de Triple Track putters heeft het clubblad een Microhinge Star Insert voor een solide geluid, gevoel en betere rol op de greens. De Black putters zijn er in vijf verschillende modellen: 
Nieuwe Stroke Lab Black putters van Callaway

Prijs 
Stroke Lab Triple Track € 259,- (2-ball en TEN € 279,-)
Stroke Lab Black € 259,- (Bird of Prey en TEN € 279,-)

De Triple Track en Stroke Lab Black putter zijn vanaf 30 januari verkrijgbaar.

Meer weten?
odysseygolf.com

Lees meer over
Equipment