Topgolf

Luiten kan 'off-day' weer niet voorkomen

Joost Luiten speelde zichzelf vandaag in het Saudi International door een teleurstellende ronde in 5 boven par uit de wedstrijd. De nummer één van de wereld Dustin Johnson ligt op koers om voor de tweede keer in drie jaar het toernooi op de Royal Greens G&CC te winnen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De dag begon nog zo goed voor Luiten, die door de regenonderbreking en invallende duisternis gisteren pas vanochtend zijn tweede ronde kon afmaken. Op de vier resterende holes maakte hij nog een birdie, waardoor hij in de top-8 en met drie slagen achterstand op de leiders Gallacher en Fox niet veel later aan ronde 3 begon. Maar in het gezelschap van Tony Finau en Marcus Kinhult kreeg de Nederlander zijn ronde niet aan de gang. Bogeys op 3, 7 en 8 (birdie op 4) onderscheidden hem in negatieve zin van de meeste andere spelers bovenin het klassement. Na de turn ging het helemaal mis met nog een bogey en een dubbel bogey. De tweede birdie van de dag op hole 17 werd weer onmiddellijk gevolgd door een bogey op de par-5 18de. 

Diepe dalen

Met een ronde 75 speelde Luiten zich uit de 'wedstrijd'. Bovenin gaven ook de leiders Fox en Gallacher slagen terug aan de baan, waardoor Dustin Johnson (66 slagen) een gooi naar de bovenste plaats kon doen. De winnaar van de allereerste Saudi International in 2019 en de nummer één van de wereld heeft met -13 twee slagen voorsprong op de Fransman Victor Perez. Luiten staat daar op -2 en een 57ste plaats ver vandaan.

De Bleiswijker heeft dit seizoen vooralsnog te 'diepe dalen' om in de toernooien tot het einde mee te kunnen blijven doen om de winst of zelf een topklassering. Ook vorig seizoen was de zaterdag meestal zeker niet zijn beste dag. Vorige week in Dubai had hij op zondag een slechte slotronde (74), die hem terugwierp in het klassement en een week eerder in Abu Dhabi deed ook een mindere zaterdag (74) hem de das om. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Leaderboard

 

 

Lees meer over
Topgolf