Topgolf

Luiten klimt en houdt leiders in zicht

Joost Luiten heeft in de tweede ronde van de Saudi International een handvol plaatsen gewonnen. Op vrijdag werd zijn goede ronde na 14 holes (-3) afgebroken. De volgende ochtend trok hij de goede lijn door en kwam hij binnen in 66 slagen. Luiten staat in de top-10 op drie slagen van de leiders.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Joost Luiten zat in de Saudi International twee dagen aan de goede kant van het speelschema. In de eerste ronde speelde hij in de ochtend en was er weinig wind op de Royal Greens Golf & Country Club. Vandaag stond er in de ochtend een straffe bries en regende het bij vlagen heel hard, waardoor er in de gemiddelde scores van de vroege starters een verschil ontstond van ruim drie slagen ten opzichte van gisteren.

Onweersdreiging

Luiten was met een middagstart dus weer in het voordeel. Een nadeel is wel dat hij zijn tweede ronde niet kon afmaken, want vanwege onweersdreiging werd het spel ruim twee uur stilgelegd. Luiten kwam tot veertien holes en maakte tijdens zijn rondgang eerst één bogey, gevolgd door uiteindelijk vier birdies voor -6 totaal. De volgende ochtend maakte hij de ronde af en pakte ook nog een birdie. Met een ronde in 66 slagen kwam hij tot op drie slagen van de leiders, Stephen Gallacher en Ryan Fox.  Luiten staat na 36 holes in de top-8, in het gezelschap van onder anderen Toni Finau en Tommy Fleetwood, die ook op -7 staan. 

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.