Topgolf

Van Meijel voert trio aan in Sun City

Van de drie Nederlanders die in Zuid-Afrika besloten te blijven, staat alleen Lars van Meijel na 18 holes onder par. Darius van Driel en Daan Huizing 'verloren' het nipt van de baan op de openingsdag van het South African Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De Gary Player Country Club is altijd een baan waar de pro’s hun handen aan vol hebben, maar wat regen aan de vooravond van het toernooi, de afwezigheid van wind en de korte, vergevingsgezinde rough zorgden ervoor dat er vandaag toch wel wat te halen viel. Zo wist Lars van Meijel in de vroege ochtend meteen een eagle te vinden op de par-5 openingshole. Bogeys op 2 en de gevreesde 9de brachten hem bij de turn weer terug op level, waarna hij orde op zaken stelde met drie birdies (en ook nog één bogey). Het bracht hem bij binnenkomst zelfs even op de voorste pagina van het leaderboard, toen iedereen terug in het clubhuis was viel hij met -2 net buiten de top-20.

Daan & Darius

Daan Huizing leek het goede voorbeeld van zijn landgenoot lang te gaan volgen in Sun City. Wat heet, na tien holes stond hij er mede dankzij vijf birdies uitstekend bij op -3. Echter was het hierna vooral inleveren geblazen voor de vloggende golfer uit Soest. Vier bogeys later tekende Huizing voor +1 en ongeveer de plek waar morgen de cut gaat vallen. Darius van Driel maakte het Nederlandse drietal op dezelfde score compleet.

Bekker & Schietekat

Het zijn voorlopig de Zuid-Afrikanen die de dienst uitmaken in editie 111 van ‘hun’ Open, dat Gary Player maar liefst dertien keer wist te winnen. Heel gek is dat niet, immers komt bijna negentig procent van de aanwezige golfers uit de regenboognatie zelf. Oliver Bekker zette ’s ochtends de toon met een 65 voor -7 en die score werd in de middag geëvenaard door Neil Schietekat. Door de reisbeperkingen die veel landen n.a.v. de ontdekking van de omikronvariant hebben opgelegd, telt het Zuid-Afrikaans Open alleen nog mee voor de Sunshine Tour. Het prijzengeld bedraagt een half miljoen euro.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Darius van Driel