Topgolf

Besseling top-15 na 'geweldige week'

Met een plek in de top-15 op zak verlaat Wil Besseling het Omega European Masters en de Alpen. Na afloop kon hij niet anders dan terugkijken op een geslaagd toernooi. "Ik ben lekker in de week gegroeid."
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Wil Besseling hoopte in Crans Montana nog aanspraak te kunnen maken op een plek in de top-10, als dat zou lukken zijn eerste in ruim vier maanden. Birdies maken was mogelijk op de snelle greens van de Alpenbaan, zo had Henrik Stenson al laten zien. Vijf noteerde de Zweed er in zijn eerste zes holes, maar Besseling ging wat rustiger van start. De Noord-Hollander maakte de turn in level par. Op de tweede negen wist hij vervolgens toch nog de nodige plekken te stijgen. Dat deed hij door op hole 13 en de twee par-5's die daarop volgen birdie te noteren. Besseling zette zijn handtekening onder een score van 67 (-3) en -8 voor het toernooi. Het bracht hem uiteindelijk tot de gedeelde dertiende plaats, zijn beste resultaat sinds de T4 in Oostenrijk.

Lees de liveblog voor een 
verslag van dag 4 van de
B-NL Challenge op The Dutch!

 

'Lekker in de week gegroeid'

"Het was een geweldige week", aldus Besseling na zijn vierde ronde. "Mijn coach Jérôme Theunis was aanwezig en samen hebben we mooie stappen gezet. Ze hebben hier een heerlijke sfeer kunnen creëren, natuurlijk op een fantastische plek. Ik ben lekker in de week gegroeid en het eindresultaat mocht er ook zijn. Nu op naar Italië."

Wiesberger schenkt Højgaard zege

Het leek er in de Zwitserse Alpen sterk op dat Bernd Wiesberger alvast een voorschot ging nemen op zijn allereerste Ryder Cup-deelname. Met een overwinning zou hij weer een stuk dichter bij automatische plaatsing zijn, maar de toch zo ervaren Oostenrijker maakte op 18 een kapitale fout door vanuit de bunker het water in te gaan. Resultaat was een dubbel-bogey en zo vielen de gigantische beker plus het bijbehorende rode jasje plots in de armen van Rasmus Højgaard. De Deen was na een uitstekende 63 uitgekomen op -13 en dat was genoeg voor de titel, op 20-jarige leeftijd alweer de derde uit zijn carrière.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf LET