Van Houten en Kluwen prolongeren EK-titel!

Het Europees Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking is vandaag in Portugal tot de ontknoping gekomen. Daphne van Houten en Richard Kluwen (zittenden) worden beiden Europees Kampioen!

2 Europese titels voor Nederland!

Daphne van Houten heeft opnieuw de Europese titel gepakt. In Portugal eindigde ze met een ronde onder par. "Het ging goed, ik ben blij met mijn rondes en vooral om te eindigen met een ronde onder par. Er zat meer in, maar dat is ook zeker een positief gevoel." Ze is blij dat er eindelijk weer een toernooi gespeeld kon worden en om iedereen weer te zien! "Het was erg warm in de baan, eergisteren zelfs 37 graden. Dat maakte het wat zwaarder maar niet minder leuk! Ik heb enorm genoten en ben zeker trots op het feit dat ik de titel en de beker weer mee naar huis mag nemen!"

De andere Nederlanders zijn ook tevreden met het resultaat in Portugal. Ook Richard Kluwen wist zijn titel te prolongeren bij de categorie 'zittenden' in een paragolfer. Daphne kijkt ook met veel bewondering naar haar teamgenoot Tycho Kuiper "Hij is pas 12 jaar oud en mag supertrots zijn op de scores die hij heeft neergezet, een ronde van +2 op zo’n toernooi en op die leeftijd is bizar!"

EK is begonnen!

Op Amendoeira Golf Resort in Portugal strijden 61 golfers over 3 ronden strokeplay op de O'Connor Course om de individuele Europese titels voor heren, dames en zittenden. Normaal gesproken wordt het toernooi om de twee jaar gespeeld, dus met de annulering van de 2020-editie, is de Nederlandse Daphne van Houten (foto) de titelverdedigster. Zij werd bij de vorige editie in 2018 Europees Kampioene.

De titelverdediger in de categorie heren, Juan Postigo (SPA) zal deze week proberen zijn titel te verdedigen. Richard Kluwen, die ook namens Nederland uitkomt verdedigt ook zijn titel in de categorie zittenden.

Zowel Daphne van Houten als Richard Kluwen gaan na dag 1 aan de leiding. Mari Bekers is ook namens Nederland aan zijn toernooi begonnen en noteert na dag 1 een zevende plek. Harry van der Valk en Tycho Kuiper vinden we terug op plaats 18 en 24. De (live)scores zijn hier te bekijken. 

BN de Stem op bezoek bij Daphne

Eerder deze week werd Daphne gefilmd door BN de Stem uit de regio Breda. De video is hier te bekijken. Ze heeft scoliose, een verkromming in de wervelkolom. De pijn in haar rug is altijd aanwezig; ze heeft dat geaccepteerd als onderdeel van haar leven. Soms heeft ze zulke hevige pijnscheuten, dat haar swing resulteert in een slag vol in de grond. “Maar ik heb eigenlijk meer last van vermoeide knieën, heupen en onderrug, omdat ik met mijn hele lijf de vergroeiing in mijn rug moet compenseren.”