Topgolf

Exit Van Dam, Luiten en Van Meijel door

Anne van Dam heeft zich niet op kunnen richten op dag 2 van het AIG Women’s Open. Na een nieuwe ronde die ver onder de maat was, verlaat ze het laatste (en grootste) major van het jaar. Joost Luiten en Lars van Meijel zien we de komende dagen wel nog terug in Tsjechië.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Aan de omstandigheden lag het aan het begin van de Schotse middag in ieder geval niet. Naar Carnoustie-begrippen was de baan relatief vergevingsgezind, dus startend vanaf +3 had Anne van Dam nog alle kans om zichzelf het weekend in te spelen. Maar als het niet loopt, dan loopt het niet, zoals dit seizoen al vaker bleek voor de 25-jarige longhitter. Ze bewoog dan ook al snel de andere kant op door bogeys te noteren op 2, 6 en een dubbel-bogey op de par-5 7de. Ook na de turn wist Van Dam niet één birdie te maken en dus werd het een exit via de achterdeur op Carnoustie. Het Women's Open werd ook niet de ommekeer in het proces van swingveranderingen voor de Arnhemse, die op basis van haar tegenvallende resultaten waarschijnlijk geen belletje zal krijgen van de Solheim Cup-captain voor een tweede optreden.

Hall & Marigae -7

De nodige andere speelsters slaagden er wel in de nodige birdies te produceren, zo ook de Engelse Georgia Hall. De kampioen van het Women's Open zal in de Solheim Cup over twee weken waarschijnlijk wel van de partij zijn en staat op het moment van schrijven bovenaan. Op -7 deelt ze de leiding met de Amerikaanse Mina Harigae. Het belooft hoe dan ook een spannend weekend te worden, met meer dollars in de prijzenpot dan ooit tevoren (5,8 miljoen). 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

European Tour

In het Czech Masters hebben we dit weekend gelukkig wel nog twee Nederlanders over om te volgen. Joost Luiten bijvoorbeeld, die vandaag genoeg birdies maakte maar ook de nodige slagen teruggaf aan de baan van het Albatross Golf Resort. Vanaf hole 4 leek het voor de Bleiswijker de goede kant op te gaan. Een lange putt voor birdie viel en niet veel later voegde hij er daar nog twee aan toe. Luiten zat er goed in, totdat het halverwege de ronde stevig begon te regenen. De hoorn werd geblazen en toen de spelers een halfuur later weer door mochten, was de Nederlander het momentum kwijt. Hij maakte nog twee birdies en drie bogeys voor een tweede 71 van de week en -2 totaal.

Van Meijel

Van alle regenperikelen had Lars van Meijel geen last. Hij had vandaag een vroege starttijd en hield zijn score keurig bij elkaar, om op dezelfde score van -2 uit te komen als zijn landgenoot. Een bogey op 5 met verder enkel pars en ook nog drie birdies, waaronder op de lange holes 9 en 10. Zo wist hij bij binnenkomst al dat hij zich kon gaan opmaken voor nog twee rondes op het Albatross Golf Resort net buiten de Tsjechische hoofdstad.

Ook de Amerikaan Sean Crocker zat aan de goede kant van de loting. Met een foutloze 67 (-5) speelde hij zich in de droge ochtend naar -9. De Pool Adrian Meronk kwam in de middag ook op die score uit. Er was evenwel één baas boven baas en die heette Sebastian Söderberg. De Zweed gaat na 36 holes aan de leiding met -10.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.