Topgolf

Coffa en Van Dam redden 't op nippertje

Voor Anne van Dam en Pasqualle Coffa was het aanpoten in Schotland en in Londen hadden vooral Lars van Meijel en Darius van Driel een goede dag op de Londense Golf Club.

Van Dam en Coffa hadden het niet getroffen in de middag op Dumbarnie Links, waar een flinke wind de kop had opgestoken en het behoorlijk fris was. De mutsen konden uit de koffers voor dag 2 van het Schots Open. Aan de andere kant: van dat minder leuke vooruitzicht waren ze gisteren al op de hoogte toen ze in de vroege ochtend aan de gunstige kant van het schema zaten. De wind had zich aangekondigd.

Van Dam verspeelde evenwel heel snel in de ronde al een groot deel van haar opgebouwde marge (-5) door een bogey en dubbel bogey (par-5). Daarmee was het leed op de eerste negen nog niet geleden. Gelukkig volgde ook het herstel nog voordat ze weer op weg ging naar het clubhuis. Toch bleef het voor Van Dam een ronde met ups en iets meer downs. Uiteindelijk was het resultaat (+7 voor de dag) ronduit teleurstellend. Daarmee bleef ze nog wel net aan de goede kant van de cut.

Druk

Ook Coffa worstelde duidelijk met de wispelturige wind. Zij had ten opzichte van Van Dam nog niet zo veel 'vet' op de score en dat zette haar snel onder druk: +2 na negen holes en na de turn kwamen daar nog wat extra slagen bij. Maar in die fase vond ze ook een paar heel welkome birdies. Tot op het eind bleef het voor Coffa spannend of haar ronde in 75 slagen (+3) en totaal van +2 na 36 holes voldoende was om haar verblijf in Schotland te kunnen verlengen. Toen de stofwolken waren opgetrokken en de duisternis bijna was ingetreden, bleek het wel net genoeg en dat mag in dit sterke veld best een goede prestatie worden genoemd. Na 36 holes gaat de Thaise Ariya Jutanugarn aan de leiding met -9. Ze staat drie slagen voor op een trio achtervolgers.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Cazoo Classic

Voor de Nederlanders in Londen was het een goede dag. In de Cazoo Classic verzekerde het trio zich van het weekend. Lars van Meijel moest daar score-technisch na de eerste dag nog het meeste voor doen. Met een ronde in 68 slagen schoof hij flink - bijna zestig plaatsen - op in het klassement. Met name zijn tweede negen (met twee birdies en een eagle) was er een om je vingers bij af te likken. Met -3 gaat Van Meijel (34ste) vol vertrouwen het weekend in.

Ook Darius van Driel deed het meer dan keurig. Net als gisteren hield hij de bogeys van de kaart en pikte hij onderweg twee birdies op. Een score die genoeg was om op dat moment de top-20 in te duiken met een tussentotaal van -4. Later werd dat de top-25.

Alleen Wil Besseling had vandaag wat moeite met de baan. Hij jojode door de 18 holes heen met vier bogeys en vier bogeys en kwam dus uit op de score waarmee hij was begonnen: -3. Gelijk aan die van Van Meijel. Wel maakte hij trio Nederlanders dit weekend in Londen compleet. De Engelsman Dale Whitnell gaat met -10 aan de leiding.