Topgolf

Reuter en Harryvan winnen NK strokeplay

Op een winderige Noordwijkse werden de nationale titels strokeplay verdeeld, terwijl Wil Besseling in Schotland net de top-30 binnenglipte.

Besseling, die zaterdag zijn grootste winst in de ranking boekte, kwam vandaag ook niet slecht voor de dag, maar op Fairmont St Andrews werd behoorlijk laag gescoord. Met zijn ronde in 68 slagen (-4) schoof hij maar twee plekken op. Het leverde de West-Fries met -11 een dertigste plaats op.
Lars van Meijel bracht op de slotdag dezelfde score als Besseling binnen, maar ook hij klom daarmee maar een beetje (48ste). De derde Nederlander in het veld, Darius van Driel, eindigde na een ronde 70 met -6 op de 53ste plaats. Van Driel, die nog altijd last heeft van een onwillige rugspier, was al blij te kunnen spelen in Schotland.

Schotten

De winst in Schotland ging naar Grant Forest, die met landgenoot Calum Hill als leider aan de dag begon. De twee Schotten leken het samen uit te maken, totdat de Engelsman James Morrison het op zijn heupen kreeg en na een ronde 63 de te kloppen score op -23 zette. Met een knappe birdie-birdie-finish ging Forest daar nog overheen.

Challenge Tour

Daan Huizing behaalde dankzij een slotronde in 69 slagen een goede twaalfde plaats in de Finnish Challenge in Vierumäki. Ook Robbie van West pakte weer eens wat punten met een 25ste plaats. Voor Huizing kwam het succes nog geen week na zijn vermakelijke vlog met de jongens van Podje Golf, ter voorbereiding op de B-NL Challenge Trophy eind augustus op The Dutch. Volgens de gastheren van Podje Golf kan dat niet los van elkaar worden gezien...

Eindstand

NK Strokeplay

Op de Noordwijkse werd de afgelopen dagen gestreden om de nationale titels strokeplay. Het weer zat niet alle dagen mee. Het toernooi werd vanwege onweersdreiging dusdanig lang onderbroken dat het evenement bij de heren werd ingekort tot 54 holes.
Met windkracht 7 was het voor de spelers en speelsters vandaag ook een lastige opgave.

Heren

De winst bij de heren ging naar Benjamin Reuter, die het vandaag lastig had en bijna een riante voorsprong na 36 holes als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Met een knappe par op de laatste hole stelde hij de titel toch veilig.
Voor Reuter was het voorlopig zijn laatste toernooi in Nederland. Hij vertrekt naar de Verenigde Staten om daar studie en golf te combineren.
Bob van der Voort werd op één slag tweede, de derde plaats was voor Nevill Ruiter.

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Dames

Bij de dames eiste Marrit Harryvan het kampioenschap op. Daar was wel een play-off voor nodig. Anne-Sterre Den Dunnen achterhaalde in de slotronde de speelster van de Noord-Nederlandse (beide +23). Op de eerste play-off hole tikte Harryvan een putt van vier meter voor par erin en daarmee viel de titel in haar handen. Anouk Sohier en Mayka Hoogeboom eindigden met dezelfde score (+24) maar omdat Hoogeboom van de twee de laagste score op de laatste 18 holes, kreeg zij de schaal voor de derde plaats.

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf