Topgolf

Top-10 voor Van Driel en Luiten

Meedoen om de overwinning zat er voor de Nederlanders helaas niet in tijdens de laatste ronde van het door Garrick Higgo gewonnen Gran Canaria Open. Beste landgenoten werden Darius van Driel en Joost Luiten. Voor Wil Besseling was er dubbel minder goed nieuws.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Darius van Driel speelde een uitstekend toernooi met over 72 holes slechts 2 bogeys. Er stonden achttien birdies tegenover, waarvan vijf in de laatste ronde op de Melonares Golfclub.  Met 66-65-67-66 voor -16 eindigde Van Driel op de gedeelde achtste plaats. Voor de 31-jarige Leidschendammer is het de vijfde top-10 notering op de European Tour in 33 toernooien, een heel fraai moyenne. "Ik speelde een solide toernooi", aldus Van Driel. "De eerste drie dagen was ik niet zo tevreden over mijn driving, maar op deze baan kwam je daar wel mee weg. Vandaag stond er meer wind en was mijn spel gelukkig ook beter. Een achtste plaats is natuurlijk een goed resultaat", aldus Van Driel die de komende twee weken de Tenerife-dubbel speelt.

Luiten

Joost Luiten begon de laatste ronde van het met 1,5 miljoen euro gedoteerde Gran Canaria Lopesan Open op de gedeelde vijftiende plaats. Om iets van hoop te hebben op een zege moest er een heel flitsende eerste negen komen voor de man die na ronde 1 met -7 nog gedeeld aan de leiding ging. Dat lukte met vijf pars, twee birdies en twee bogeys niet. Op de backnine hield Luiten de bogeys wel van de kaart en met drie birdies kwam de 35-jarige Bleiswijker uit op 67 slagen en net als Van Driel een totaal van -16. Voor Luiten is het al weer de zestigste top-10 notering in 297 toernooien op de European Tour.

Voorbode Besseling  

 

Wil Besseling was de eerste 36 holes op de Melonares Golfclub bogeyvrij en ging met -13 heel kansrijk voor de titel het weekend in. De derde ronde zaterdag ging al een stuk moeizamer maar met wat kunst en vliegwerk wist hij toch onder par (69, -1) binnen te komen. Toch bleek het een voorbode voor een nog moeizamere slotdag. Besseling, die de laatste ronde op vier slagen van leider Garrick Higgo als gedeeld negende begon, startte nog wel voortvarend met een birdie op hole 1. Na zes pars wierp een dubbel bogey op hole 8 de 35-jarige inwoner van Zwaag flink terug. De tweede negen begon hij net als de eerste negen met een birdie, maar er volgden meteen bogeys op hole 11 en 12.  Besseling, vorige week knap vierde in Oostenrijk, maakte nog wel een birdie op hole 18, maar een ronde 71 (+1) deed hem met -13 wegzakken naar de gedeelde 29ste plaats, met onder andere Lars van Meijel die een heel degelijk toernooi speelde. Op ronden 66-67-67 volgde een laatste 18 holes in 67 slagen voor een totaal van -13. Na die teleurstelling volgde er snel nog één. De COVID-test die Besseling vlak voor de slotronde kreeg, bleek positief te zijn. Dat kreeg hij direct na de ronde te horen. De Noord-Hollander moet nu samen met zijn caddie Martijn van Oosterhout op Gran Canaria tien dagen in quarantaine blijven en mist daardoor het volgende toernooi op Tenerife. 

 

Tweede zege Higgo

 

De winst in Gran Canaria ging heel overtuigend naar Garrick Higgo. De Zuid-Afrikaan bleef Maximillian Kieffer, vorige week ook al tweede in Oostenrijk, met -25 drie slagen voor. Het is voor de pas 21jaar oude Garrick zijn tweede titel op de European Tour na het Open de Portugal in 2020.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.