Topgolf

Besseling stoomt door, Oranje vier uit vier

De vier Nederlanders in het Gran Canaria Lopesan Open blijven het erg goed doen. Met name Wil Besseling (-13) imponeerde op vrijdag. Hij is ook na twee rondes nog zonder bogeys en staat op één slag van de leider. Joost Luiten, Darius van Driel en Lars van Meijel mogen ook nog hopen op een topnotering.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Bogeyvrij na 36 holes en op één slag van de leider. Wie had dat kunnen denken nadat Wil Besselings golfclubs pas woensdag arriveerden op Gran Canaria? Van die hectische voorbereiding was ook op vrijdag weinig te merken op Meloneras Golf, waar de scores bij het ontbreken van veel wind wederom laag waren. En hier deed Besseling, begonnen op de tweede negen, maar wat graag aan mee. Ietwat onder de radar vond hij de ene na de andere birdie, totdat de camera's hem na de turn toch wisten te vinden.

Zelfvertrouwen

Met een fraai chipje op 4 klom de Noord-Hollander naar de gedeelde tweede plek en op de volgende hole had zijn putt net genoeg snelheid: birdie nummer zeven en op -13 alleen tweede. Op die score begint Besseling ook aan het weekend, na een par save die perfect illustreerde dat het met het zelfvertrouwen wel goed zit. Hij besloot vanuit de drooggelegde waterhindernis te spelen en ging uiteindelijk up & down vanuit de bomen, waardoor hij nog altijd foutloos is.

Een bericht gedeeld door European Tour (@europeantour)

'Heb het naar mijn zin'

"Ik heb het naar mijn zin gehad. De zon schijnt, de baan speelt goed en zo is ook mijn spel", reflecteerde Besseling voor de camera van de European Tour. "We spelen deze week op een vrij simpele baan, breed en met weinig wind. Eigenlijk is de baan gebouwd voor wind en als deze er niet is, ga je birdies maken. Samen met mijn caddie (Martijn van Oosterhout, red.) heb ik het deze week tot nu toe uitstekend gedaan, hopelijk meer van hetzelfde in het weekend."

Geduld Luiten wordt op de proef gesteld

Joost Luiten had geen soortgelijke birdieregen in huis. Voor de Bleiswijker die na dag 1 gedeeld leider was, werd het een dag waarop zijn geduld flink op de proef werd gesteld. In de eerste helft van zijn ronde wist Luiten al niet met het laag scorende veld mee te bewegen, waarna hij op de tweede negen wel nog wat slagen wist te pakken. Hij oogde meermaals niet helemaal tevreden over zijn ijzerslagen, maar gaf zichzelf desondanks de nodige kansen. Op 18 bijvoorbeeld, voor eagle. Hij legde zijn lange putt 'dood' naast de hole en tekende voor een 68 (-2) en -9 totaal. 

Ook Van Driel foutloos

Op die score staat ook Darius van Driel na twee rondes Gran Canaria Open. Met name voor de turn timmerde de Leidschendammer flink aan de weg met vier birdies. Daar voegde hij er op de weg terug naar het clubuis nog één aan toe en verder bleef hij foutloos, om na rondes 66 en 65 één slag buiten de top-10 te staan. Lars van Meijel (-7) volgt Luiten en Van Driel dan weer op twee slagen. Hij flirtte nog even met de cutline, maar mede door een eagle op zijn dertiende hole zorgde de Brabander ervoor dat 'Oranje' vier uit vier is  op het eiland.

Olesen met baanrecord aan kop

Leider na twee dagen golf op het zonnige Gran Canaria, is Thorbjørn Olesen (-14). De 31-jarige Deen, door een incident in een vliegtuig in 2019 waarvoor hij zich nog altijd bij de rechter moet verantwoorden niet onomstreden de laatste jaren, sloeg een baanrecord en schoot zo helemaal naar de top van het leaderboard. De 61 (-9) van Olesen werd later overigens nog geëvenaard door de Engelsman Sam Horsfield en Connor Syme uit Schotland.

Leaderboard