Topgolf

Luiten drie slagen van leiders in Oostenrijk

Joost Luiten heeft morgen in het Austrian Golf Open op de Diamond Country Club een kans om voor de zevende keer te winnen op de European Tour.

Ook nu het Oostenrijks Open niet in de zomer wordt gespeeld zoals in de voorgaande jaren, maar in het vroege en koude voorjaar, voelt Joost Luiten zich prima thuis op de Diamond Country Club waar hij in 2013 het Lyoness Open won en ook al twee keer als derde eindigde. De 35-jarige Bleiswijker begon de derde ronde heel voortvarend met drie birdies op de eerste vier holes. Daarna kwam er een wat lastigere fase met bogeys op hole 7 en 9. Die verloren slagen werden teruggewonnen met knappe birdies op 11 en 12. In het vervolg van de ronde kwamen er alleen nog pars op de kaart. Na een 69 (-3) begint Luiten de slotronde zondag met -6 op de gedeelde vijfde plaats, zijn achterstand op de leiders Martin Kaymer en Alejandro Cañizares bedraagt slechts drie slagen.

Luiten toonde zich tevreden na zijn ronde 69. "Ik speelde minder goed dan de eerste twee dagen, daarom mag ik zeker niet klagen over deze score. Morgen moet ik vooral geduldig blijven, iedereen gaat fouten maken en dan moet ik mijn kansen zien te pakken." Luiten, die deze week zijn 296ste toernooi speelt op de European Tour, won zes keer,  eindigde zeven keer als tweede en ook zeven keer als derde. Wat zit er morgen in het vat voor de beste Nederlandse golfer ooit?

Besseling top-15

Wil Besseling doet het net als Luiten qua score iedere dag iets beter op de Diamond Country Club, een half uurtje rijden van Wenen. Na een eerste ronde in 72 slagen, een tweede in 71 slagen, kwam de Noord-Hollander vandaag tot een 70 (-2) dankzij twee bogeys en vier birdies. Met -3 na 54 holes begint Besseling de slotronde op de gedeelde veertiende plaats. Ook Darius van Driel tekende op moving day voor zijn beste score van de week. Op ronden in 72 en 74 slagen volgde vandaag een 71 (-1). Met +1 bevindt Van Driel zich op de gedeelde 47ste plaats.

Twee leiders

Aan kop in het met een miljoen euro gedoteerde toernooi gaan Martin Kaymer en Alejandro Cañizares met -9. Kaymer, winnaar van elf toernooien op de European Tour, staat al bijna zeven jaar droog. De laatste zege van de 36-jarige Duitser dateert van 2014, het US Open op Pinehurst. Cañizares heeft twee zeges op zijn naam staan, het Russian Open in 2006 en de Trophee Hassan II in 2014. 

Leaderboard