Equipment

De bal van Hideki

Srixon lanceerde in maart de nieuwe versie van de Z-Series golfbal. Nog geen maand later wint Hideki Matsuyama de Masters met de tourbal van Srixon.
Beeld: Srixon

Beeld: Srixon

De nieuwe Z-Star Series tourbal van Srixon is nog geen kleine maand verkrijgbaar in de winkels, maar met Hideki Matsuyama heeft de bal wel gelijk een nieuwe majorwinnaar opgeleverd. Door het afgelasten van The Open in 2020 heeft Srixon nu twee regerend majorwinnaars in de stal: Shane Lowry en Matsuyama. 

Z-Star XV

Het is alweer de zevende generatie van het vlaggenschip van Srixon. De Z-Star tourbal is er in twee versies: Z-Star en Z-Star XV. De XV - de bal waar Matsuyama mee speelt - geeft een iets hogere balvlucht en iets minder spin dan de standaard Z-Star.

Vergeleken met de vorige versie is de buitenste laag iets dikker en dat zorgt voor meer spin en betere controle rond de greens. Over die controle rond de greens gesproken: op zaterdag legde Matsuyama met een 65 (-7) de basis voor zijn overwinning. Met name de eagle op 15 en de geweldige chip om zijn par te redden op 18 sprongen er uit:

Spin en controle in de wind

De coating van urethaan is volgens Srixon nog duurzamer zodat de bal meer rondes meegaat. Srixon zegt dat de ballen uit de Z-Star Series voor de betere spelers zijn en de meeste spin genereren van alle Srixon modellen. De vernieuwde FastLayer kern zorgt voor meer balsnelheid. Het dimplepatroon (338 dimples) is ook verbeterd en zorgt voor minder drag (hoe presteert een bal tegen de wind in en met de wind mee). 

Naast Matsuyama behoren Shane Lowry, Graeme McDowell, Keegan Bradley en Inbee Park tot de Tour Staff. Ook Nederlandse spelers als Darius van Driel en Koen Kouwenaar spelen met Srixon.

Srixon heeft al meer dan tachtig jaar ervaring in het produceren van golfballen en is onderdeel van Sumitomo Rubber Industries, een groot zeer rubberbedrijf met merken als Goodyear (autobanden) en andere sportmerken als Dunlop. 

Prijs 
€ 50 per dozijn

Meer weten?
srixoneurope.com

Wat zat er nog meer in de tas van Hideki Matsuyama?

Driver: SRIXON ZX5 9.5*
IJzers: #4-PW SRIXON Z Forged 
Wedges: Cleveland Golf RTX 4 Forged 52*, 56*, 60* 
Bal: Srixon Z-STAR XV

srixon z-series golfballen hideki matsuyama

De man van $200 miljoen dollar

Matsuyama won in zijn carrière al meer dan 30 miljoen dollar aan prijzengeld (14 zeges wereldwijd, waarvan 5 keer op de PGA Tour). De ingetogen Japanner is zeer aantrekkelijk als uithangbord in de Aziatische markt. Na Amerika (16.800) heeft Japan de meeste golfbanen: 3170. Dat zijn dus ook heel veel golfers en interessante consumenten. 

Zo heeft Lexus, een van de andere trouwe sponsoren een speciale Japanse website in het leven geroepen met 'Hideki's Miracle Shot'. Let vooral op de blijdschap, zeker in vergelijking met wat er op de 18de green gebeurde afgelopen zondag:

En dan nog dit...

Al die sponsordeals die Matsuyama tegemoet kan zien (sommige sportmarketeers schatten in dat de Japanner voor honderden miljoenen dollars aan 'endorsements' kan tekenen) ten spijt, voorlopig vliegt hij nog 'gewoon' commercieel:

Lees meer over
Equipment