Topgolf

Lage scores op Hawaii

Anne van Dam haalde ruim de cut in het LOTTE Championship en heeft na twee dagen zeker nog uitzicht op een topklassering op Hawaii.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Van Dam begon de tweede ronde in de top-15, maar zakte langzaam een beetje weg van die positie doordat ze op Kapolei Golf Club op de eerste negen geen birdies maakte. Want als iets de eerste tweede dagen van het LOTTE Championship duidelijk maakte, was het wel dat je laag moet scoren om mee te kunnen blijven doen om de zege of een topklassering. De bogey op 9 hielp vanzelfsprekend evenmin, maar op de back-nine vond Van Dam gelukkig wel de birdies.

Op 13,14 en 16 pakte ze een slag terug op de baan. Ze eindigde haar ronde in twee onder par en dat was in vergelijking met een dag eerder toch een stukje minder goed. Niettemin haalde de Arnhemse evenwel met een ruime marge de cut. Ze is met -6 nu terug te vinden op de 35ste plaats. Het verschil met de top-15 is zeker nog te overzien.

Sako blijft imponeren

Net als op de eerste dag maakte de jonge Yuka Saso grote indruk op Hawaii. De 19-jarige Filipijnse, die dankzij een sponsor invite het toernooi in kwam, noteerde opnieuw een rondje 64 (-8). Daardoor staat ze al op -16 en gaat ze met twee slagen voorsprong aan de leiding. De eerste achtervolger is Lydia Ko, die met 63 de beste ronde van de dag op haar naam schreef.

Leaderboard

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA