Topgolf

Van Dam top-15 na eerste ronde Hawaii

Anne van Dam heeft haar week in Hawaii goed geopend met een  ronde 68 voor -4. Daarmee bevindt ze zich tussen de toppers in de top-15. Een ervaren Amerikaanse en een jonge speelster uit de Filipijnen zetten de toon.

Toen heel Nederland al op één oor lag, begon Anne van Dam in het uiterste westen van Amerika aan haar derde toernooi van het seizoen. Op Kapolei Golf Club nodigden de ideale omstandigheden uit tot scoren en dat is dan ook precies wat de Arnhemse deed. Startend vanaf de tiende tee noteerde ze drie keer par, alvorens onder par te duiken met een birdie op 13. Hier volgden er nog twee van, waarna Van Dam met haar eerste bogey van de week de turn maakte in -2. Dat bleek ook meteen het laatste smetje te zijn op haar kaart, want op de weg terug won ze dankzij twee birdies alleen nog maar plekken. Na 18 holes staat ze er op -4 keurig bij, T14 in groep met grote namen als Danielle Kang, Hyo Joo Kim, Lexi Thompson en tweevoudig titelverdediger Brooke Henderson.

Altomare en Saso -8

Twee speelsters delen na één dag golf de leiding in het zonnige Hawaii. Zowel Brittany Altomare als de jonge Yuka Saso kende een uitstekende tweede negen, om te komen tot een 68 en -4. Voor de Amerikaanse, inmiddels een ervaren kracht maar nog nooit winnares op de LPGA, was dit vooral dankzij zeven opeenvolgende birdies haar beste ronde op de Tour. De 19-jarige Filipijnse maakte tegelijkertijd het beste van haar sponsor's exemption, spelend in pas haar zesde toernooi op de LPGA. Op het Japanse circuit heeft Saso al flink naam gemaakt. Mede door twee zeges daar staat ze ook al in de top-50 van de wereld.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA