Topgolf

Luiten kent beste start in Oostenrijk

In een koud en winderig Austrian Golf Open is Joost Luiten tot dusver de enige Nederlander onder par. De winnaar van het toernooi in 2013 staat in de top-20, Wil Besseling en Darius van Driel volgen op één slag.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voor Joost Luiten was het lang de middag van de onscherpe ijzers op een kille Diamond Country Club. Hij legde zijn ballen vaak niet dicht genoeg bij de vlag en moest daardoor bij vlagen 'scrambelen' voor pars. Mede dankzij een solide putter hield de Bleiswijker het echter goed bij elkaar. Luiten tekende voor een 71 (-1) en dat had nog lager kunnen zijn, in zijn eerste competitieve ronde sinds de hereniging met caddie Martin Gray. In de top-20 doet de kampioen van 2013 voorlopig goed mee. Buiten het zicht van de camera's leek Wil Besseling op weg naar dezelfde score, maar door een late bogey ging hij weer terug naar level par.

Van Meijel & Van Driel

Voor Darius van Driel en Lars van Meijel zat dag 1 van het Oostenrijks Open er al een aantal uurtjes eerder op. Beide landgenoten waren in de ochtend begonnen met birdie. Van Meijel hield zijn hoofd vervolgens koel na een vroege dubbel-bogey en maakte de turn op -1, waar de Leidschendammer halverwege niet verder kwam dan +2. Op de tweede negen waren de rollen juist weer omgedraaid. Van Driel hield zijn kaart hier schoon en kwam terug tot level par, terwijl de Brabander door een onfortuinlijk slot genoegen moest nemen met een 74 en +2.

Spaanse leider

In de buurt van Wenen heeft na 18 holes een Spanjaard de koppositie in handen. Alejandro Cañizares voert op -5 het klassement aan, al zijn de verschillen nog klein. De award voor de beste slag van de dag ging naar België, Thomas Detry maakte namelijk een hole-in-one op 6.

Leaderboard