Golfreizen

Onthaasten op de Drentsche

Een golftripje in eigen land. Waarom niet? In coronatijd is een bezoek aan het buitenland niet meer vanzelfsprekend. En Nederland heeft ook veel moois te bieden. Getriggerd door het fenomeen Golf Lodge trokken we noordwaarts naar Drenthe.

Vanuit Utrecht rijden we de A28 op richting Assen want iets boven de hoofdstad van de provincie Drenthe ligt de eindbestemming van deze ‘enorme’ reis, de Drentsche Golf & Country Club. Er zijn meer uitstekende golfbanen in de omgeving maar overnachten aan de baan vinden we interessant als het puur om het golfen gaat. Met een 27-holes-wedstrijdbaan en een par-3-baan zitten we hier dus goed. Drenthe biedt sowieso veel bezienswaardigheden - we komen er daarom vaker - en iedere keer valt het weer op, de gemoedelijkheid van de Drent.

Stuiteren van geluk

Bij aankomst laten we letterlijk en figuurlijk het gaspedaal los. De medewerkster bij de receptie herkent dat wel en bevestigt ons gevoel. "We zien het bij alle bezoekers in de Golf Lodge, ze stuiteren van geluk door het clubhuis. De leden zijn eraan gewend maar de gasten zijn zo dankbaar. Ze kunnen heerlijk golfen en komen tot rust. Het is nu ook opvallend druk, niet alleen in de weekeinden maar ook doordeweeks. De mensen willen er graag even tussenuit."

Golf Lodge op Drentsche Golf Country Club

Contact met de natuur

We overnachten dus in de Lodge en die staat naast de drivingrange. Het houten gebouw heeft twee verdiepingen en er zijn 24 slaapkamers. Aan luxe geen gebrek, de kamers zijn compleet ingericht en de kleuren passen mooi in de omgeving. Achter de bedden hangen enorme foto’s van de baan en zo houd je het contact met de natuur. Door de grote ramen hebben we uitzicht op de tee van hole 1. Wat wil je nog meer? Nou, snel golfen dus.

Bekijk de video hieronder.

Baanrecord

Toeval of niet, de eerste tee ligt pal voor de lodge en de ronde start met een drive richting de brede fairway van het Drentse landschap. Het is een vriendelijke en leuke baan die voor golfers van alle niveaus prima te spelen is. De greens zijn speels vormgegeven en licht glooiend. Als je hier goed wilt putten, moet je wel even opletten. Iets wat Joost Luiten duidelijk heeft gedaan in 2004. In het clubhuis zien we namelijk een scorekaart van een baanrecord tijdens het NK 18, Joost had 68 slagen nodig. Wij hebben genoten van de baan maar onze score zal geen plekje in de vitrine krijgen. 

Oog voor detail

Vanuit de baan zijn we snel in de lodge om even op te frissen en na een kleine wandeling nemen we plaats in het gezellige restaurant. Als eerste wordt de zeeduivel geserveerd, mooi opgemaakt met kleine smaakversterkers er omheen. De hoofdrol is weggelegd voor de runderlende en ook hier is er duidelijk gewerkt met oog voor detail. Met een bavaroise van vers fruit sluit de keukenbrigade in stijl af, dit was allemaal dik in orde. Ook wij stuiteren van geluk terug naar de lodge voor de nachtrust.

Serieus alternatief

Direct na het wakker worden gaan de gordijnen open want we willen de baan weer zien. Wat een lekker begin van de dag! Het ontbijt is prima verzorgd en we spelen nog negen holes maar helaas komt er te snel een einde het minitripje in eigen land. In hoeverre dit een serieus alternatief is voor het buitenland? Nou, erg serieus. Want je bespaart niet alleen veel reistijd maar er is daardoor ook meer tijd om te golfen. En de kosten zijn natuurlijk veel lager. De Drentsche Golf & Country Club is voor de ervaren golfer misschien dan geen baan met de wow-factor maar voor de meeste golfers net zo leuk en uitdagend als de gemiddelde golfbaan in Zuid-Europa. Conclusie: Drenthe is code groen!

AANBIEDING 

 

Driedaags golfarrangement vanaf € 238 per persoon* bestaande uit:

 • 2 x overnachting in de Golf Lodge
 • 2 x uitgebreid ontbijt
 • 2 x driegangendiner
 • Onbeperkt greenfee voor de negen holes van de par-3-baan
 • Onbeperkt greenfee voor de 27 holes wedstrijdbaan

Bij aankomst op vrijdag & zaterdag geldt er een toeslag van € 20 per persoon. De aanbieding is alleen geldig in de periode 26 oktober tot en met 29 november 2020. 

*Prijs is op basis van twee personen per kamer, exclusief weekendtoeslag en toeristenbelasting.

Daarnaast gelden er speciale versoepelde boekingsvoorwaarden met betrekking tot annuleren.

Bij annuleringen van reserveringen tot tien personen:

 • Meer dan 5 dagen voor aankomst kunt u kosteloos annuleren.
 • Meer dan 3 dagen voor aankomst wordt 60% van de totale reissom in rekening gebracht.
 • Meer dan 24 uur voor aankomst wordt 85% van de totale reissom in rekening gebracht.
 • Binnen 24 uur voor aankomst wordt 100% van de totale reissom in rekening gebracht.

Bij annuleringen van reserveringen van groepen (tien personen of meer):

 • Meer dan 14 dagen voor aankomst kunt u kosteloos annuleren.
 • Meer dan 10 dagen voor aankomst wordt 60% van de totale reissom in rekening gebracht.
 • Meer dan 7 dagen voor aankomst wordt 85% van de totale reissom in rekening gebracht.
 • Binnen 5 dagen voor aankomst wordt 100% van de totale reissom in rekening gebracht.

 

Meer weten over golfen op de Drentsche Golf & Country Club en verblijven in een Golf Lodge? Ga naar de website. Klik hier om direct naar de aanbieding te gaan!

Lees meer over
Reizen