Topgolf

Wie speelt waar? Week 39

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

24 – 27 European Tour, Dubai Duty Free Irish Open, Galgorm Castle Golf Club, Ballymena, Noord-Ierland. Prijzengeld: €1.250.000 Leaderboard

24 – 27 PGA Tour, Corales Puntacana Resort & Club Championship, Corales Golf Course, Punta Cana, Dominikaanse Republiek. Prijzengeld: $4.000.000 Leaderboard

25 – 27 Symetra Tour, IOA Classic, Alaqua CC, Longwood, Florida. Prijzengeld: $175.000 Leaderboard

28 – 30 Pro Golf Tour, Castaneo Resort Championship, Golfresort Adendorf, Adendorf, Duitsland. Prijzengeld: €50.000 Leaderboard

23 – 25 LET Access Series, Lavaus Ladies Open, Golf De Lavaux, Vaud, Zwitserland. Prijzengeld: €35.000 Leaderboard

23 – 25 PGA Tour Latinoamérica, Jacksonville Championship, Hidden Hills CC, Lady Lake, Florida. Leaderboard
 
23 – 25 Alps Tour, Alps de Andalucia, Club Zaudin Golf, Sevilla, Spanje. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

24 – 27 Korn Ferry Tour, Wichita Open, Crestview CC, Wichita, Kansas. Prijzengeld: $600.000 Leaderboard

22 – 25 Amateurs, Internationaal Europees Amateur Kampioenschap, G&CC Zürich, Zürich, Zwitserland. Leaderboard

23 – 26 Amateurs, Europees Ladies Team Kampioenschap Girls, Green Resort, Hrubá Borsa, Slowakije. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

24 – 27 European Tour, Dubai Duty Free Irish Open, Galgorm Castle Golf Club, Ballymena, Noord-Ierland. Prijzengeld: €1.250.000 

Een Iers Open in Noord-Ierland. Er waren tijden dat het ongetwijfeld niet gekund had, maar nu gebeurt het alweer voor de vierde keer sinds 2012. Vanwege de reisrestricties in het buurland zijn de mannen van de European Tour deze week te gast op Galgorm Castle, een halfuurtje boven hoofdstad Belfast. Bovendien behoort het toernooi dit jaar niet tot de lucratieve Rolex Series, wat we terugzien aan de prijzenpot en het deelnemersveld.

Ryder Cup

Twee Ieren zijn deze week de grote blikvangers: Shane Lowry en Padraig Harrington. Beiden hadden zij nu ongetwijfeld liever in de Amerikaanse staat Wisconsin gezeten, waar eigenlijk van vrijdag tot en met zondag de Ryder Cup zou worden gehouden. Captain Harrington mag nu over precies een jaar zijn Europese troepen naar de overwinning leiden op Whistling Straits.

Enkele weken geleden heeft de Challenge Tour het terrein al verkend. Toen was Robbie van West de enige aanwezige Nederlander op Galgorm Castle. Hij is er nu niet bij, vijf andere landgenoten wel: Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing. Kan Luiten weer eens overtuigen? Steekt Besseling nog altijd in uitstekende vorm? Of pakt een van de anderen de spotlight deze week?

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 14:00-19:00, za en zo 14:30-19:00 

 

Leaderboard

24 – 27 PGA Tour, Corales Puntacana Resort & Club Championship, Corales Golf Course, Punta Cana, Dominikaanse Republiek. Prijzengeld: $4.000.000

Een kleiner toernooitje op de PGA Tour deze week. De toppers nemen rust na een drukke periode met als afsluiter het US Open van afgelopen week, waardoor deze week de mindere goden van het Amerikaanse circuit voor hun kans kunnen gaan. Wat heet mindere goden, met onder anderen majorwinnaars als Graeme McDowell en Henrik Stenson (de enige deelnemer uit de mondiale top-50) doen er altijd nog wel wat aardige namen mee. 

Wat te denken van Will Zalatoris (24). Hij was dit seizoen dé grote man op de Korn Ferry Tour en eindigde in het US Open voor het eerst in de top-10 van een major. De in Texas woonachtige golfer uit Californië maakte op Winged Foot bijna twee aces in dezelfde ronde. ‘Slechts’ één bal verdween direct in de hole, de andere kwam tegen de flagstick aan en bleef vervolgens ongelukkig op een millimeter van de cup liggen.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do t/m zo 21:00-00:00

 

Leaderboard

25 – 27 Symetra Tour, IOA Classic, Alaqua CC, Longwood, Florida. Prijzengeld: $175.000 

Na twee weekjes rust te hebben gehad, moet Dewi Weber er vanaf vrijdag weer staan. Eén van de vijf LPGA-kaarten bemachtigen wordt vast en zeker lastig, maar is niet onmogelijk vier toernooien van het einde. Dan zijn wel een paar topresultaten nodig voor de in Miami woonachtige Nederlandse. Weber gaat als nummer 17 van de ‘money list’ van start in de IOA Classic, ruim $20.000 achter de nummer 5. Op Alaqua kon ze vorig jaar niet meedoen om de bovenste plekken.

 

Leaderboard

28 – 30 Pro Golf Tour, Castaneo Resort Championship, Golfresort Adendorf, Adendorf, Duitsland. Prijzengeld: €50.000 

Niet meer dan één landgenoot heeft zich gekwalificeerd voor de seizoensfinale van de Pro Golf Tour. In de buurt van Hamburg komt alleen Max Albertus uit, de nummer 25 van de order of merit. De top-3 die recht geeft op een kaart voor de Challenge Tour zal niet haalbaar meer zijn voor de man uit Oss.

 

Leaderboard

 

22 – 25 Amateurs, Internationaal Europees Amateur Kampioenschap, G&CC Zürich, Zürich, Zwitserland

 

Zes van ’s lands beste amateurs zijn deze week actief op het Europees kampioenschap. Dat wordt niet op het Franse Golf du Médoc gehouden zoals eigenlijk de bedoeling was, maar op Golf & Country Club Zürich. Inmiddels is het toernooi begonnen, met 90 in plaats van 144 spelers. Na 18 holes staat Bob Geurts er met level par het beste voor, Kiet van der Weele volgt hem op één slag.

Nederland: Bob Geurts, Nordin van Tilburg, Kiet van der Weele, Stan Kraai, Benjamin Reuter en Koen Kouwenaar

Coach: Taco Remkes 

 

Leaderboard

23 – 26 Amateurs, Europees Ladies Team Kampioenschap Girls, Green Resort, Hrubá Borsa, Slowakije

Tijd voor het volgende ELTK, dat bij de Girls. Alle meiden hebben een negatieve test afgelegd en hebben dus de reis naar Slowakije mogen maken. Dag 1 staat voor iedereen in het teken van een ronde strokeplay om de plaatsing voor het verdere toernooi te bepalen. De acht beste teams zullen doorgaan naar Flight A van de matchplay-fase, voor de andere acht teams die doorgaan naar Flight B is de titel direct uit zicht. In 2019 eindigde de Nederlandse delegatie knap als vijfde.

Nederland: Rosanne Boere, Noa van Beek, Anne-Sterre den Dunnen en Eva Nijenhuis

 

Coaches: Tim Nijenhuis en Niels Kraaij

 

Leaderboard