Topgolf

Van Dam roemloos van het toneel

Anne van Dam is na 36 holes klaar in de Portland Classic. Op dag twee kwam ze niet in de buurt van het halen van de cut.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Een week na het tweede major van het jaar, is de LPGA neergestreken in Oregon. Deze staat heeft net als de andere westelijke staten te maken met bosbranden, en daar ondervinden ze ook in Portland de gevolgen van. Door de slechte luchtkwaliteit werd het toernooi ingekort naar 54 holes.

Tweede ronde

Ook in de tweede ronde kreeg Van Dam haar spel niet op gang. Haar eerste bogey op een par-5 deed haar vertrouwen ongetwijfeld geen goed. Op de tweede negen noteerde ze na haar twee birdies elke keer een bogey, dus dat schoot evenmin op. Met een ronde 74 (+2) en +3 na 36 holes verdween de Nederlandse roemloos van het toneel.

Eerste ronde

Anne van Dam mocht haar ronde op de tweede negen van de Columbia Edgewater Country Club openen. Daar kreeg ze al vroeg  twee par-5's voor de kiezen. Fijn voor de Arnhemse longhitter, maar toch kwam de eerste birdie van de dag pas op haar eerste par-3. Bij het maken van de turn ging Van Dam de mist in. Door een bogey en een dubbel-bogey stond ze halverwege plots op +2. Hierna maakte de Nederlandse nummer 1 nog twee birdies, maar ook een bogey op haar slothole: 73 en +1. Net als een week eerder miste Van Dam weer veel fairways. Slechts zeven van de veertien raakte ze er. Dertien geraakte greens en dertig putts zette ze daar tegenover.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA