Topgolf

Mooie 'move' Wil Besseling

Wil Besseling maakte een mooie sprong in het klassement op de derde dag van de Portugal Masters. Lars van Meijel bleef nagenoeg stationair met een ronde gelijk par.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

En wéér speelde Wil Besseling een prima ronde op de European Tour. De Noord-Hollander die afgelopen zondag heel knap derde werd in de Andalucia Masters op Vilamoura, kwam op moving day in de Portugal Masters tot 68 slagen (-3). Besseling maakte drie bogeys, maar op de Dom Pedro Victoria baan in Vilamoura liet hij ook zes birdies noteren. Met 70-70-68 (-3) steeg de 34-jarige golfer naar de gedeelde twintigste plaats.

'Dit is een prima score', aldus Besseling. 'Maar er gebeurde weinig spannends. Een paar gemiste fairways leverde door de zware rough direct bogeys op. Hier heb je echt geluk nodig voor een goede ligging. Verder was het spel steady, ik maakte niet veel fouten. Een paar puttjes die vielen op de tweede negen en zo kwam ik aan de 68 slagen. Kijken of er morgen nog iets moois inzit.'

Met € 203.417 prijzengeld dit seizoen verdiend in twaalf toernooien, staat Besseling inmiddels ook al op een keurige 45ste plaats in de Race to Dubai. 

Steady Lars

 

Lars van Meijel speelt steady golf in Portugal, 71-70 op donderdag en vrijdag om de cut te halen en vandaag weer een ronde 71. Op de ranglijst schoot de Brabander daar echter weinig mee op, met een totaal van -1 staat hij op de 56ste plaats.  Joost Luiten, Daan Huizing en Darius van Driel misten vrijdag de cut. 

 

George Coetzee begint de laatste ronde als leider. De Zuid-Afrikaan heeft met -11 een slag voorsprong op de Japanner Masahiro Kawamura en de Fransman Julien Guerrier die flink inleverde met een ronde 75.   

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf