Topgolf

Dramatische start Nederlanders

Het was knokken voor de mannen, op de openingsdag van de Andalucia Masters. Op Valderrama waaide het hard en dat leidde tot hoge scores. Ook de Nederlanders werden niet gespaard. Wil Besseling is met +4 de hoogst geklasseerde landgenoot na 18 holes.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling kwam er nog het beste vanaf op de beroemde baan in Sotogrande. Hier is het normaal al aardig lastig om fairways en greens te raken, maar de constante harde wind (meer dan 30 kilometer per uur, aldus Andy Sullivan)  bemoeilijkten het nog een stuk meer. Besseling ondervond dit al vroeg in de ronde aan den lijve, toen hij een 8 noteerde op de par-5 vierde. Dat hij zijn tweede negen in level par speelde was een prestatie op zich: 75 en +4. Naar het einde van de dag toe zag hij zijn klassering er steeds meer op vooruitgaan. Momenteel staat hij gedeeld 50ste, zes slagen achter een groep je van vier leiders op -2. Connor Syme, Jorge Campillo, Guido Migliozzi en John Catlin brachten allen een 69 binnen.

Een groep eerder was Darius van Driel vertrokken. Hij hield zijn kaart langer schoon. Na de bogey op 7 liep ook de score van de Zuid-Hollander echter snel op. Eén birdie, vier bogeys en een dubbel-bogey was uiteindelijk de oogst voor +5. Darius maakt dus nog alle kans op het weekend.

Luiten en Van Meijel in kelder

Dat was nog drie slagen 'beter' dan Joost Luiten, bij wie het zowat vanaf het begin misging. De Nederlandse nummer 1 maakte vijf bogeys en twee dubbels. Eén schamele birdie wist hij daar tegenover te zetten, op 17, en dat nog wel op een van zijn favoriete banen. Hij bevindt zich in de kelder van het klassement en heeft morgen iets uitzonderlijks nodig om het weekend te halen. Van Lars van Meijel kunnen we wel met enige zekerheid zeggen dat hij de cut niet gaat halen. Hij staat na 18 holes voorlaatste met +14. Onder meer drie dubbels en een quadruple bogey verschenen op zijn kaart...

Leaderboard