Equipment

'Dikke Bertha' tegen de slice

Helpt de nieuwe Big Bertha B-21 driver van Callaway golfers eindelijk van die vervloekte slice af?
Beeld: Callaway Golf

Beeld: Callaway Golf

Callaway doet het elk jaar. Aan het begin van het jaar lanceren ze een lijn met meerdere modellen gericht op de grote massa (voor 2020 is het Mavrik) om in de herfst een lijn te lanceren die gericht is op een specifieke doelgroep. De beoogde doelgroep voor de 'herfst-uitgave' van dit jaar is allesbehalve klein, want de nieuwe Big Bertha is gericht op slicers, en laten we eerlijk zijn: dat zijn er nogal wat. 

Callaway Big Bertha B-21

Anti-slice?

Het probleem of de uitdaging van het ontwerpen van een goede 'anti-slice' driver is dat het zwaartepunt - ten behoeve van een hoge lancering en meer vergevingsgezindheid - vaak achterin het clubhoofd wordt gestopt, maar dat zorgt tegelijkertijd voor veel spin, en dus meer slice. Met de nieuwe Big Bertha B-21 heeft Callaway dat probleem anders aangepakt.

Om spin zoveel mogelijk te beperken is het zwaartepunt in de nieuwe Big Bertha juist verder naar voren gebracht, terwijl dit niet ten koste gaat van vergevingsgezindheid en een hoge lancering. Met een lichte shaft die meer dynamic loft (de loft bij impact met de bal) oplevert wordt dit deels gecompenseerd. Daarnaast zegt Callaway dat het nieuwe 'Flash Face SS 21' clubblad helpt bij het creëren van snelheid en dus meer hoogte. De B-21 is het beste samen te vatten als een vergevingsgezinde slice-killer.

Naast de anti-slice ingrediënten komen er een aantal bekende Callaway-technologieën terug in de Big Bertha B-21, namelijk Flash Face (het clubblad dat met behulp van kunstmatige intelligentie is ontwikkeld) en Jailbreak (de twee staven achter het clubblad die zorgen voor stijfheid en een hogere balsnelheid).

Callaway Big Bertha B-21

REVA

Callaway introduceert samen met B-21 ook nieuwe clubs voor dames. Het is voor het eerst dat Callaway from scratch een dameslijn heeft ontworpen. De Big Bertha REVA (staat voor REV-A-LUTION) clubs zijn geoptimaliseerd op gewicht, lofts en speciale lichtgewicht shafts om dames met meer gemak te laten swingen. Naast een Big Bertha B-21 driver lanceert Callaway ook nieuwe fairwaywoods, hybrides en ijzers, en dat gaat ook op de voor de nieuwe REVA clubs.

Callaway REVA golfclubs voor dames

Wat vinden wij? 

Laat duidelijk zijn dat deze nieuwe driver je slice niet als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Dat kan geen enkele club, want het slaan van een slice doet een golfer toch echt helemaal zelf (door de bal neerwaarts te raken en te 'snijden' met een zwaaibaan van buiten naar binnen). Waar de nieuwe 'Big Bertha' wel mee helpt is het beperken van dat slice effect door de spin te verlagen en de golfers te helpen met het sneller sluiten van het clubblad - door middel van extra gewicht in de hiel van het clubhoofd. Als je 'misser' doorgaans een slice is van links naar rechts (als je rechtshandig bent) en je op zoek bent naar een nieuwe driver, moet je de Callaway Big Bertha B-21 zeker een keer proberen. Een groot pluspunt is wat ons betreft de kleurencombinatie. We zijn als het gaat om golfclubs niet echt fan van oranje. Het blauwe design valt goed in de smaak en schreeuwt wat minder om aandacht. 

Callaway Big Bertha B-21

Prijs
€ 499,- (driver) lofts: 9, 10.5 en 12.5 
€ 299,- (fairwaywoods)
€ 259,- (hybrides)
€ 999,- (ijzers)
€ 1249,- (ijzers graphite)

De Callaway Big Bertha B-21 is vanaf 10 september vekrijgbaar. De REVA lijn 15 oktober.

Meer weten? 
eu.callawaygolf.com

Lees meer over
Equipment