Topgolf

Besseling in subtop op Cyprus

De eerste European Tour-ronde op Cyprus leverde buiten fraaie beelden, vooral ook meteen goede scores op. Van Wil Besseling bijvoorbeeld, die door een uitstekend slot op -4 in de subtop staat. Joost Luiten deed zichzelf tekort, terwijl Johannes Veerman leidt.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Dat Wil Besseling na dag 1 bij de beste twintig zou staan op het Aphrodite Hills Resort, daar leek het lange tijd niet op. De leidende Nederlander als het gaat om de Race to Dubai maakte weliswaar amper fouten, maar kon na een vroege birdie op de langste hole van de baan ook weinig slagen oppakken. Ook op de twee volgende par-5's, die op de openingsdag ruim onder het scoring average speelden, verscheen par op de kaart. Besseling bleek het beste voor het laatst bewaard te hebben. Dankzij een birdie op 17 en met name de eagle op 18 mocht de Noord-Hollander tekenen voor een 67 en -4.

Luiten doet zichzelf tekort

Naar minstens zo'n goede score was Joost Luiten ook hard op weg aan de Middellandse Zee. Hij vond zijn fairways, op de ijzerslagen was weinig aan te merken en zo stond hij na tien holes op -3. 'Ik geef mezelf veel kansen', aldus de veelvuldig in beeld komende Bleiswijker tijdens een interview in de baan. 'Er konden nog wel wat extra putts in, maar dit is een solide start. Het is een geweldige baan die je laat nadenken en met name het raken van fairways is hier belangrijk.' Helaas was het beste voor in ieder geval vandaag achter de rug. Op 14 miste Luiten met een wedge in de handen de green. Dat resulteerde in bogey, net als op de lastige par-3 erna. Hij vond geen birdies meer en weet dat er vanaf -1 nog heel wat werk aan de winkel is.

Van Meijel onderaan, Veerman bovenaan

Lars van Meijel kende een uiterst bedroevend begin van zijn eerste ronde op Cyprus. Hij moest al om half zeven op komen draven op de eerste tee en dat ging niet goed. Door onder meer een triple én dubbel-bogey staat hij met +5 voorlaatste. Twaalf slagen voor hem staan de twee leiders: de onbekende Mitch Waite en Johannes Veerman. Zowel de Engelsman als de halve Nederlander (uitkomend voor Amerika maar ook een Nederlands paspoort) kwamen tot -7. Met vier spelers op -6 en een nog grotere groep op -5 zit alles nog erg dicht bij elkaar.

Leaderboard