Topgolf

Van Driel in achtervolging in Italië

Darius van Driel speelde zaterdag wederom uitstekend in het Italiaans Open. Dankzij een zeer goede tweede negen in ronde drie begint de Nederlander zondag de laatste ronde in de top-10, zes slagen achter de leiders. Ook Joost Luiten en Wil Besseling hadden een goede dag en noteerde eveneens een 68 (-4) voor een plaats in de top-15.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Het was een zeer vruchtbare moving day voor de Nederlanders op de Chervò Golf Club. Niet alleen Van Driel, maar ook Luiten en Besseling noteerden rondes in 68 (-4) slagen en hebben goede kansen op een topnotering in het toernooi van de European Tour.

 

Van Driel, die zijn 8ste plaats wist te behouden, voert het Nederlandse drietal aan met een totaal van -13, zes slagen achter de leiding. Luiten en Besseling, die een paar plaatsen stegen, volgen op -12 (T-13).

 

De Nederlanders zullen op de slotdag heel erg laag moeten gaan om een kans te maken op de zege. De leiders na 54 holes zijn Laurie Canter (-19) en Ross McGowan (-19). Het Engelse duo heeft een voorsprong van drie slagen op Dean Burmester (-16) die alleen derde is.

Identiek

'Vandaag een ronde met iets meer wind', zei Van Driel over de omstandigheden. 'Vooral op de lange holes hadden we wind tegen. Gelukkig had de organisatie wel een paar tees naar voren gezet. Ik speel een prima ronde, maar er worden hier veel birdies gemaakt. Morgen heb je een hele lage score nodig om wat plekken op te schuiven want het veld zit echt dicht bij elkaar', aldus Van Driel.

Wil Besseling, gedeeld vierde na de eerste ronde, viel vrijdag terug maar maakte dat aan de zijde van Luiten, die in dezelfde group speelde, helemaal goed. De twee landgenoten speelden, na allebei de eerste negen in 33 slagen te hebben voltooid, een identieke tweede negen op de baan bij Brescia: bogey op 17 en birdies op 11 en 18.

'Het was solide, zei Luiten over zijn derde ronde. 'Ik raakte veel fairways en greens. Als je vijf birdies maakt en een bogey dan is het gewoon solide. Ik maak ook een paar goede up and downs op 7 en 8 voor par. Morgen probeer ik zeker agressief te zijn. Zeker als er niet zo veel wind staat, net als op de eerste twee dagen, kan je laag gaan', aldus de zesvoudig winnaar op de European Tour.

Lars van Meijel, de vierde Nederlander die de cut haalde, noteerde een ronde level par en zakt naar een gedeeld 59ste plaats (naast o.a. Johannes Veerman).

Dubai

Een belangrijk doel voor de Nederlanders in Italië is plaatsing voor het slottoernooi in Dubai (top-60 Race to Duabi kwalificeert zich). Alleen Wil Besseling (59ste) voldoet op dit moment aan die eis. Joost Luiten staat 77ste, terwijl Darius van Driel op de 157ste plaats staat in de jaarranglijst. Er volgen na deze week nog twee toernooien op Cyprus en drie toernooien in Zuid-Afrika. Waarschijnlijk komt er ook nog een toernooi in Dubai bij op de kalender, de week voor het DP World Tour Championship.

Leaderboard

Martin Kaymer staat net als Van Driel op -13:

Een ongelofelijke slag van Dean Burmester - een ijzer die bijna 250 meter vliegt: