Topgolf

Besseling kopman Hollands clubje

Na twee Rolex Series-toernooien met weinig Nederlandse inbreng en succes, spelen deze week vier Nederlanders in het Scottish Championship. Wil Besseling bleef als enige van het kwartet onder par, maar in St. Andrews was dat vandaag geen opvallende score.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Wil Besseling en Daan Huizing speelden samen in één flight op Fairmont St. Andrews. Het Nederlandse duo ging al vroeg in de ochtend met de Zweed Joël Sjoholm de baan in. Dat er mede door het ontbreken van echt ingrijpende wind te scoren viel, liet Adrian Otaegui twee groepen eerder al zien. Hij ging als een wervelwind door de baan en maakte tien birdies voor -10.

Besseling

Die dubbele cijfers haalden Besseling en Huizing bij lange na niet. Vooral laatstgenoemde raakte ver achterop. In het middelste gedeelte verloor hij de meeste slagen om op +4 uit te komen. Besseling staat wel onder par op -1, maar die score had nog wat scherper kunnen zijn. Terwijl de Noord-Hollander juist bezig was aan een goede tweede negen, liet hij op 16 en 17 bogeys toe.  Besseling is na 18 holes op de 45ste plaats wel de beste Nederlander.

Level par

Voor de openingsronde van Darius van Driel gold: wanneer hij bogey maakte volgde direct weer birdie, of andersom. Zo stond hij na 18 holes nog altijd op level par. Op moment van binnenkomst stond de Leidschendammer daarmee in de middenmoot. De verwachting is echter dat hij nog een aantal plekken zakt wanneer ook de latere starters klaar zijn - al waait het nu al iets meer. Lars van Meijel bijvoorbeeld. Wellicht kan hij wat bijzonders in 'the home of golf', St. Andrews. Hij was vandaag al goed op weg en stond -3 na 16 holes. Maar die marge verdween als sneeuw voor de zon na een bogey op 17 en een dubbel bogey op 18. Hij begint morgen dus ook weer op level par.

De Spanjaard Adrian Otaegui werd niet meer achterhaald en gaat na de eerste dag en een ronde 62 aan de leiding. Op drie slagen volgen de Engelsman Matt Wallace en de Zuid-Afrikaan Bryce Easton.

Leaderboard

Potbunkers

Deze week wordt op Fairmont St. Andrews gespeeld. Een aantal jaren terug was GOLF.NL daar aanwezig om met toenmalig Golf Director Amy Yates een video op te nemen over hoe je het beste je bal uit de beruchte potbunkers kan spelen.

Later meer.

 
Lees meer over
European Tour Topgolf