Topgolf

Van Dam valt nog niet op in major

Ook in de derde ronde van het KPMG Women's PGA Championship heeft Anne van Dam niet de spotllights kunnen vinden. Een topklassering in deze major lijkt buiten haar bereik te blijven.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam speelde vandaag onder andere met haar beste vriendin Sophia Popov, die onlangs het Brits Open won. Op de eerste negen hielden de twee vriendinnen gelijke tred met elkaar. Met +1 stegen de twee zelfs licht in het klassement. Na de turn verloor Van Dam, die een dag een eerder op de slag de cut haalde, de Duitse wat scores betreft een beetje uit het oog. 

Vurige wens

Popov vond op de Aronimink Golf Club Newton Square de weg omhoog, Van Dam niet. Dankzij twee birdies op de laatste vier holes sloot de Nederlandse haar ronde wel positief af, maar eerder in de ronde had al drioe bogeys gemaakt. Met een ronde 71 (+1) steeg ze vanaf plek 62 zo'n tien plaatsen (49ste), maar haar vurige wens om zich ook in majors meer van voren te laten zien, lijkt deze week nog niet uit te komen. 

Slotronde

Met +7 is Van Dam drie slagen verwijderd van de top-30. Ze heeft derhalve morgen een heel goede slotronde nodig om de sprong naar die helft van het overgebleven veld te kunnen maken. Popov is daar na een ronde 68 al wel aanbeland. Aan kop gaat evenwel de Koreaanse Sei Young Kim, die gisteren al indruk maakte met een ronde 65 en vandaag daar een ronde 67 aan toevoegde. De 27-jarige Kim (-8) heeft twee slagen voorsprong op de Zweedse Anna Nordqvist en de Canadese Brooke Henderson.

Leaderboard 

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA