Topgolf

Luiten levert paar plekken in

Een wereld van verschil zat er tussen Joost Luiten zijn bombardement aan birdies op de openingsdag van het Schots Open en ronde twee. Ditmaal vielen er minder putts: 72 en +1. Desondanks is zijn uitgangspositie voor het zware weekend uitstekend vanaf -7.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Laat-vroeg was gezien de condities in North Berwick de ideale loting en gelukkig voor Joost Luiten zat hij deze week aan de goede kant. Ook tijdens zijn tweede ronde viel het weer mee met de wind, maar ditmaal profiteerde hij daar minder van dan op donderdag. De beste putter van dag 1 en nummer 2 van het leaderboard met -8, startte ditmaal met twee bogeys. Zo liep Luiten op The Renaissance Club al vroeg wat averij op. De birdie op 5 volgde hij op met een lange reeks pars - dertien maar liefst.

Met name op de langste holes liet Luiten (wellicht) kostbare slagen liggen. Waar hij een dag eerder alle vier de par-5’s birdiede, lukte hem dit vandaag telkens niet. Tevens resulteerde alle par-3's in par, tot duidelijke onvrede bij de Bleiswijker nadat ook een korte putt op 17 nipt links van de hole bleef. Datzelfde gold voor de putt op 18, waarna hij tekende voor een 72 (+1) en -7 totaal. Ondanks zijn minder imponerende tweede ronde neemt Luiten een goede klassering mee naar het weekend. Hij handhaaft zich in de top-10 (T6) van het lucratieve Rolex Series-toernooi met 7 miljoen dollar in de prijzenpot.

Engelse routiniers jagen op Herbert

En een zwaar weekend belooft het te worden op de linksbaan, waar typisch Schots weer (regen, wind) wordt verwacht. Leider na 36 holes is Lucas Herbert. De Australiër noteerde vijf birdies op zijn tweede negen en gaat dankzij een van de beste rondes van de dag alleen aan kop op -11. Herbert wordt op de hielen gezeten door drie Engelse routiniers: Robert Rock (-10), Lee Westwood en Ian Poulter (beiden -9).

Lawrie zwaait af

Paul Lawrie zien we na twee dagen helaas niet meer terug. De 51-jarige Schot miste de cut en zo komt er voor hem na 28 jaar en 620 toernooien een einde aan zijn carrière op de European Tour. Lawrie heeft aangekondigd zich te gaan focussen op het seniorencircuit en zijn bezigheden naast de golfbaan. ‘De grootste reden voor deze beslissing is dat ik het gevoel heb dat ik niet meer week in, week uit competitief kan zijn op dit niveau. Mijn rug is er slecht aan toe en ik kan niet meer genoeg trainen’, aldus de winnaar van de legendarische editie van het Brits Open in 1999. In totaal won Lawrie acht titels op de European Tour tussen 1996 en 2012.

Leaderboard