Topgolf

Anne van Dam vindt de weg omhoog

Na een matige eerste dag heeft Anne van Dam zich in de tweede ronde van de Saudi Ladies Invitational heel goed hersteld. Ze staat na 36 holes in de top-15 met 8 slagen achterstand op Emily Kristine Pedersen.
Beeld: LET Golf/Tristan Jones

Beeld: LET Golf/Tristan Jones

Op de Royal Greens Golf & Country Club was Van Dam een stuk constanter dan een dag eerder. Wat heet: ze hield de bogeys van de kaart en maakte drie birdies. Op de lastige baan waar de wind vrij spel heeft, was dat vandaag een goede score.
Van Dam steeg bijna twintig plekken en staat op een gedeelde 13de plaats. De achterstand op de leider, Emily Kristine Pedersen, bedraagt al wel acht slagen. De Deense heeft twee slagen voorsprong op de eerste achtervolger, Lydia Hall uit Wales.

 

Vrouwensport

Het toernooi in Saoedi-Arabië heeft een prijzengeld van 1 miljoen dollar en mede daardoor tal van topspelers getrokken. Helemaal onomstreden is het toernooi niet in het land waar vrouwen pas sinds 2013 mogen sporten en de mogelijkheden voor vrouwen in en buiten de sport volgens mensenrechtenorganisaties nog beperkt zijn.
De speelsters hebben zich aangepast aan de regels van het land. Zo dragen ze in de baan ‘meer kleding’ dan gebruikelijk en zijn blote benen taboe.
Met dit toernooi wil het koninkrijk juist laten zien dat de situatie voor vrouwen de afgelopen jaren wel is verbeterd. Anne van Dam ontmoette voor het toernooi een bekende Saoedische sportster (zie onder)

 

Leaderboard

 

Lees meer over
LET Anne van Dam Topgolf