Topgolf

Luiten & Co: het beste voor het laatst

De drie Nederlanders in de Cyprus Showdown zijn goed op weg om zich na 36 holes bij de eerste 32 in het klassement te scharen. Dat is het eerste doel op Aphrodite Hills.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Net als vorige week wordt op Aphrodite Hills Resort gespeeld, maar het format is heel anders. Op de eerste twee dagen van de Cyprus Showdown spelen de 105 spelers strokeplay, waarna de top-32 plus ties door mag naar de 'afvalrace' in het weekend. De scores van de eerste twee dagen tellen dan niet meer mee. Op zaterdag valt na 18 holes de helft af en de overgebleven spelers beginnen op zondag ook weer van voren af aan, met een hoofdprijs van 200.000 euro in het vooruitzicht.

Race to Dubai

Joost Luiten moet deze week een goed resultaat neerzetten wil hij zicht houden op het eindejaarstoernooi in Dubai. Daarvoor moet hij in de Race to Dubai naar de top-60 klimmen en daar is hij nog ruim tien plaatsen van verwijderd. Hij zette vandaag een eerste stap. De Bleiswijker begon wat weifelend met twee bogeys op de eerste vier holes, maar kwam daarna wel in een ritme op de door hoogteverschillen gekenmerkte baan waar de wind het in de middag ook nog best lastig maakte. Met vijf birdies op de tweede negen werkte Luiten zich dankzij een ronde 67 (-4) omhoog naar een plek in de top-10, met een marge van twee slagen naar de grens van de top-32.

Patroon

Daan Huizing speelde bijna in het spoor van Luiten en plukte ook vooral op de tweede negen de vruchten van goed spel. Met -3 heeft hij evenzeer een goede uitgangspositie voor morgen. Lars van Meijel ging bovengenoemde twee landgenoten vooraf en zijn ronde kende hetzelfde patroon. De foutjes op de eerste negen, daarna scoren. Met drie birdies op de laatste vijf holes dook hij nog ruim onder par. 'Met die wind heb ik op de back-nine best goed gespeeld', vond Van Meijel zelf ook. 'Die drie slordige bogeys zaten me wel dwars. Dus morgen die van de kaart houden en de birdies erop. Eigenlijk klinkt het zo heel simpel', zei de Brabander met een knipoog.

De beste ronde van de dag (65) was van de Schot Robert MacIntyre, een score die morgen natuurlijk nog veel waarde heeft maar na 36 holes achter zijn naam zal verdwijnen.

Leaderboard

 

Lees meer over
European Tour Topgolf