Topgolf

Olympisch golf pas weer in 2021

De Olympische Spelen zijn uitgesteld en worden pas in 2021 gehouden. Nieuwe data zijn al bekendgemaakt. Vanaf 23 juli t/m 8 augustus zal onder de Olympische vlam worden gestreden om de medailles.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Dat betekent uiteraard ook uitstel voor Joost Luiten en Anne van Dam. De beste spelers en speelster van ons land maakten als lid van Team NL een goede kans zich vóór de kwalificatiedatum van 22/29 juni te kwalificeren voor het Olympische golftoernooi. Het toernooi zou op de Kasumigaseki Country Club, twintig kilometer ten noordwesten van Tokio, worden gespeeld. De Spelen schuiven nu een jaar op. 

 

'Logisch, verstandig'

Luiten deed vier jaar geleden ook al mee in het Olympisch golftoernooi in Rio de Janeiro. Voor Van Dam wordt het haar Olympisch debuut. Beide spelers keken erg uit naar de Spelen van Tokio. 'Het is jammer, maar wel heel logisch natuurlijk. Nu weet iedereen waar hij of zij aan toe is', aldus Luiten in een reactie. Ook Anne van Dam reageert vanuit de Verenigde Staten vol begrip. 'Natuurlijk is het jammer aangezien ik er erg naar uitkeek om in Tokio te spelen. Maar met wat er allemaal gaande is, vind ik dit een verstandige keuze.'Anne van Dam nam in Florida de tijd voor een Q&A met haar volgers. Bekijk de video hieronder.