Nieuws

Besseling de beste in Indoor Invitational

Wil Besseling heeft de derde wedstrijd van de BMW Indoor Invitational Powered by TrackMan gewonnen.

Wil Besseling maakt steeds meer furore als ‘indoor golfer’. In de eerste wedstrijd van de BMW Indoor Invitational op de Old Course, gewonnen door Joost Luiten, eindigde Besseling als derde. Vorige week toen Royal Portrush werd gespeeld, legde de Noord-Hollander beslag op de tweede plaats. In de derde wedstrijd, op Golfclub München Eichenried waar de European Tour al jaren de BMW International speelt, boekte Besseling zijn eerste zege. Nadat hij eerder deze week zijn ronde op de simulator had gespeeld, zei hij tegen Golf.nl dat het ‘niet super’ ging. Maar, zo voegde de 34-jarige golfer er meteen aan toe: ‘de omstandigheden waren ook erg lastig dit keer met tricky pinposities.’

 

Goede doelen

 

Zo lastig en tricky dat niemand van de 31 golfers de score van Besseling wist te evenaren of te verbeteren. De Noord-Hollander maakte een eagle, vijf birdies en drie bogeys voor een ronde 69 (-4), twee slagen beter dan Alexander Levy en de Schot Connor Syme, die vorige week de beste was op de virtuele versie van Royal Portrush. Als winnaar mag Besseling tienduizend euro schenken aan een goed doel naar keuze. Hij verdeelt het geld tussen twee doelen: www.doneereenmondkapje.nl en Bake for Life, een organisatie die helpt bij het opzetten van bakkerijen in Afrika.

Joost Luiten, die zijn ronde begon met een dubbel-bogey, kwam nooit lekker in zijn spel en kwam dit keer niet verder dan de 28ste plaats.  

 

Lees ook 'Luiten en Besseling scoren ook indoor' 

 

Volgende week wordt er gespeeld op Valderrama, bij de vijfde en laatste wedstrijd van de BMW Indoor Invitational is de bekende West Course van Wentworth het strijdtoneel. 

 

Uitslag