Nieuws

Liveblog Ride & Play

Derk ter Braak (hcp 4,5) en Naud Frese (hcp 11,8) zijn fervente golfers én fietsers. De afgelopen periode hebben zij vanwege de coronamaatregelen meer tijd op de racefiets doorgebracht dan op de golfbaan. Gedurende hun fietstochten kwamen zij tot een sympathiek idee: achttien holes golfen op 18 golfbanen en op de fiets in totaal 145 kilometer afleggen. Voor het goede doel. Om 22.12 uur eindigden ze hun missie op de Kennemer in Zandvoort. In dit liveblog deden we verslag van de tocht en prachtige prestatie.

Liveblog

18 juni - 16:09 uur - Aftermovie

Een dag na de alternatieve duathlon onder de naam 'Ride & Play door Derk, Naud en Merijn wordt er met een grote glimlach en voldoening teruggeblikt. Bibian Mentel is ongelofelijk trots op Derk en Naud en natuurlijk haar pupil Merijn. De helft van de opbrengst van deze 18-holes-fietstocht komt ten goede van haar Mentelity Foundation waarmee (jonge) sporters worden ondersteund en te kunnen denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Volgens meervoudig paralympisch kampioene snowboarden kunnen mindervaliden meer dan zij en hun omgeving denken. “Ze moeten er alleen meer voor doen,” aldus Bibian.

De tussenstand van de wervingsactie is op dit moment € 8.107, maar er kan nog een week gedoneerd worden.

De andere helft van de opbrengst komt ten goede van de actie #supportervangolf. "Met deze wervingsactie wil de NGF de golfsport een financieel steuntje in de rug geven om deze coronacrisis enigszins te compenseren. Het is fantastisch dat deze mannen een sportieve prestatie hebben neergezet, waarbij zij hun 2 sporten hebben gecombineerd en daarmee ook een duit in het zakje kunnen doen", aldus Jeroen Stevens en Danielle Wallet van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. De actie #supportervangolf loopt nog door tot eind juli waarna de totaalopbrengst wordt verdeeld.17 juni - 22:12 uur - De klus is geklaard

Na de '17de' hole op The Dunes in Zandvoort, trapte het trio nog even door naar de Kennemer, waar de allerlaatste hole werd gespeeld en de toch wel vermoeide trappende golfers (of golfende trappers) werden opgewacht door een trotse Bibian Mentel, de oprichter van de Mentelity Foundation. 'Het liefst geef ik jullie een enorme knuffel, maar dat gaat helaas nu niet', richtte de paralympische kampioene zich tot Derk, Naud en Merijn. 'Ik ben ongelooflijk vereerd dat jullie deze prestatie hebben neergezet.'

Bij het putten van de laatste bal stond de teller op € 7.521 euro, een prachtig bedrag. Maar er kan uiteraard ook nu en langer worden gedoneerd. Lees verderop in dit blog hoe. 

 

17 juni - 18:29 uur - De zilte zeelucht betekent bijna 'thuis'!

Ze zijn aangekomen in de duinen bij Noordwijk. De laatste loodjes om richting Zandvoort te gaan. Op de Noordwijkse Golfclub werd het drietal ontvangen door Daan Slooter.17 juni - 15:30 uur - Over de helft!

Vlakbij de Haarlemmermeersche zijn de 3 klasbakken over de helft van het aantal fietskilometers!17 juni - 13:30 uur - Multi-talent Merijn golft!

Merijn gaat ook nog golfen. Denken in mogelijkheden. #itsallaboutmentelity>> Bekijk het tijdsschema en doneer direct!


17 juni - 12:55 uur - 4 up voor Derk na twee birdies 

Op Golfbaan Olympus maakte Derk zijn tweede birdie van de dag! Hij gaat aan de leiding na 7 holes gespeeld te hebben. De heren fietsen als een raket en hebben inmiddels ook 48 kilometers in de benen. Onderling spelen ze een wedstrijdje, maar uiteindelijk gaat het om de gehele actie! 18 holes, op 18 banen met maar 3 clubs en 145 kilometer fietsen om geld op te halen voor de Mentelity Foundation en de #supportervangolf actie. 

17 juni - 10:33 uur - Door de € 6.000 heen! 

Op Golfbaan Ookmeer kregen Naud, Derk en Merijn te horen dat de donaties van de actie over de € 6.000 is gegaan. Het streefbedrag ligt op € 10.000, maar met dit tempo gaan ze daar misschien nog wel overheen! Doneren kan hier!

17 juni - 08:03 uur - 3 holes achter de rug 

Inmiddels zijn de eerste 3 holes en 21 kilometers achter de rug. Onze reporter Eefje Kievits fietste mee en deed live verslag van de eerste holes via Instagram. Vanaf nu worden de updates gestuurd door de groep trouwe supporters in de whatsappgroep.

17 juni - 06:30 uur - Naud, Derk en Merijn zijn van start!

In alle vroegte zijn Naud, Derk en Merijn gestart aan de fietstocht over 145 kilometer om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Op 18 golfbanen spelen zij 1 hole om vervolgens door te fietsen naar de volgende golfbaan. Spaarnwoude is de startlocatie en nu zijn de heren onderweg naar de Amsterdamsche. Hieronder is een tijdsschema te vinden en meer over de actie te lezen.

De deelnemers aan de steunactie voor de Mentelity Foundation: 18 holes golfen en 145 kilometer fietsen op één dag

 

15 juni - Merijn laat zijn aangepaste fiets zien.

Uiteraard begonnen de voorbereidingen voor deze uitdaging al lang van tevoren. Voor Merijn werd het ook mogelijk gemaakt om de twee golfers op hun missie te vergezellen.


Een volgende update volgt zo snel mogelijk boven de laatste update. Via Instagram Stories wordt live verslag gedaan met foto's en video's door onze reporters ter plaatse. Heb jij aangemoedigd en foto's gemaakt of een social media post die je wilt delen? Deze kunnen worden gemaild naar redactie@golf.nl.

>> Bekijk het tijdsschema en doneer direct!

Meer over deze spontane actie

Op woensdag 17 juni golft en fietst het drietal om geld in te zamelen voor twee goede doelen. De holes worden gespeeld op achttien verschillende golfbanen en die bereiken ze op de fiets! In totaal leggen zij dan op één dag - bijna de langste dag van het jaar - 145 kilometer af. Om het nog iets uitdagender te maken hebben ze een extra spelregel bedacht: er mogen maar drie golfclubs mee worden genomen, waaronder een putter.

Met deze 18-holes-fietstocht willen Derk, Naud  en Merijn geld inzamelen voor zowel de Mentelity Foundation als de #supportervangolf-actie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Merijn Koek (foto onder), paralympisch snowboarder en ambassadeur van de Mentelity Foundation zal de hele route meefietsen. De opbrengst wordt gelijkmatig verdeeld over deze goede doelen.

>> Bekijk het tijdsschema en doneer direct!

Doneren en aanmoedigen op gepaste afstand?

Op de donatiepagina staat een schema met tijden en locaties waar Derk en Naud de holes spelen. Als je wilt aanmoedigen, ben je van harte welkom om (op gepaste afstand en met inachtneming van de coronamaatregelen) te kijken bij de holes. Zorg ervoor dat je tien minuten voor de geplande aankomsttijd aanwezig bent.

In een eerder bericht is meer te lezen over de actie en de twee goede doelen. 

 
Lees meer over
Fun