Nieuws

18 holes, maar dan anders

Derk ter Braak (hcp 4,5) en Naud Frese (hcp 11,8) zijn fervente golfers én fietsers. De afgelopen periode hebben zij noodgedwongen meer tijd op de racefiets doorgebracht dan op de golfbaan. Gedurende hun fietstochten kwamen zij tot een sympathiek idee: achttien holes golfen maar dan net even anders dan anders.

Op woensdag 17 juni gaan Derk (foto boven) en Naud (foto midden) achttien holes golfen om geld in te zamelen voor twee goede doelen. De holes worden gespeeld op achttien verschillende golfbanen en die bereiken ze op de fiets! In totaal leggen zij dan op één dag - bijna de langste dag van het jaar - 145 kilometer af. Om het nog iets uitdagender te maken hebben ze een extra spelregel bedacht: er mogen maar drie golfclubs mee worden genomen, waaronder een putter.

Twee goede doelen

Met deze 18-holes-fietstocht willen Derk en Naud geld inzamelen voor zowel de Mentelity Foundation als de #supportervangolf-actie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Merijn Koek (foto onder), paralympisch snowboarder en ambassadeur van de Mentelity Foundation zal de hele route meefietsen. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld over deze goede doelen.

Doneren en aanmoedigen op gepaste afstand?

Op de donatiepagina staat een schema met tijden en locaties waar Derk en Naud de holes spelen. Als je wilt aanmoedigen ben je van harte welkom om (op gepaste afstand en met inachtneming van de coronamaatregelen) te kijken bij de holes. Zorg ervoor dat je tien minuten voor de geplande aankomsttijd aanwezig bent.

>> Bekijk het schema en doneer voor Derk en Naud

Fietsen en golfen voor het goede doel

Meer informatie over de goede doelen

Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Zij was toen topsporter en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, USA (2002). Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en zeven maanden later werd ze Nederlands kampioen bij de validen! Haar droom was om andere mensen met een lichamelijke beperking ook te laten geloven in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Met dit idee startte ze in 2012 de Mentelity Foundation.

De golfsport heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Dat de golfbanen per maandag 11 mei weer onder aangepaste omstandigheden geopend konden worden voor alle leeftijdscategorieën betekent helaas niet dat de financiële schade direct is rechtgetrokken. De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie startte de #supportervangolf-actie om met de opbrengst van diverse artikelen in de webshop een bijdrage te kunnen leveren aan de golfsport. Er zijn polo's te bestellen en er werd een speciaal online magazine gemaakt door onze redactie.

Fietsen en golfen voor het goede doel
Lees meer over
Fun