Topgolf

Besseling (T-11) in de achtervolging

Wil Besseling gaat dankzij een nieuwe ronde onder par (-2) op een gedeeld 11de plek het weekend in van het Hero Open in Engeland. Hij is daarmee de beste Nederlander op Forest of Arden. Darius van Driel haalde ook de cut en staat 35ste.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Alle vijf de Nederlanders verloren terrein op dag twee van het Hero Open. Voor twee landgenoten was het verlies nipt - en werd het weekend ruim gehaald - maar de andere drie kunnen naar huis.

Wil Besseling doet het vooralsnog het beste in de West Midlands en is volop in de race dankzij een keurige ronde in 70 (-2) slagen.

'Er stond meer wind vandaag, maar ik was erg goed van de tee. Ik zou de ballen wat dichterbij de vlag kunnen slaan de komende twee dagen om meer kansen te creëren, maar ik mag niet klagen over deze ronde en mijn positie in het klassement. Op naar een goed weekend hier in Birmingham', aldus Besseling in een korte reactie over zijn ronde waarin hij twee birdies, twee bogeys en een eagle wist te noteren.

Met een totaal van 137 (-7) slagen na 36 holes staat Besseling op de gedeeld 11de plaats, op zes slagen van de leiders. Sebastian Garcia Rodriguez (-13) en Sam Horsfield gaan aan kop en hebben een klein gaatje geslagen met Thomas Detry (-10).

Van Driel ook door

De enige andere Nederlander die naast Besseling deze week de cut haalt is Darius van Driel. Dankzij drie birdies en twee bogeys tekende van Driel voor een 71 (-1). Met -4 staat hij halverwege het Hero Open op een keurige 35ste plaats. 

Lars van Meijel (-1), Joost Luiten (+1) en Daan Huizing (+3) wisten geen winst te boeken en bleven onder de cutline die op -2 lag. Luiten kan eerder vertrekken naar San Francisco, waar hij volgende week op Harding Park het PGA Championship speelt.

Johannes Veerman, die een Nederlands paspoort heeft maar onder de Amerikaanse vlag speelt, deed hele goede zaken met de beste ronde van de 129 spelers die vrijdag de baan in gingen. Veerman noteerde drie bogeys maar ook twee eagles en vijf birdies voor een 66 (-6). De nummer 294 van de wereld herstelt zich zo uitstekend na een matige eerste ronde (+3) en staat gedeeld 46ste. 

Miguel Ángel Jiménez, die op 56-jarige leeftijd zijn 707de toernooi op de European Tour speelt, staat met -8 gedeeld 6de. 

Leaderboard